Turşu sevenlere kötü haber! Kalp sağlığınızı bozabilir...

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, turşu yapma sezonunun başlamasıyla birlikte bozuk turşuların tüketimi ve aşırı tüketim konusunda uyarılarda bulundu. Bozulmuş turşuların insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabileceğini belirtti.

Turşu sevenlere kötü haber! Kalp sağlığınızı bozabilir...
Yayınlanma:

Çankırı'da kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar turşu kurmaya başladı. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, turşu tüketiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında açıklamalarda bulundu. “Turşunun kapağının tam kapatılmaması veya açık kalması bozulmasına neden olur. Bozulmuş turşuların tüketilmesi insan sağlığı açısından tehlike yaratabilir ve ciddi sorunlara yol açabilir” dedi. Ayrıca, turşunun aşırı tüketilmesinin kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekti.

unnamed.jpg

Dr. Sarıkaya, “Turşu yapımında kullanılan tuz, yüksek sodyum içerdiği için fazla tüketilmesi kan basıncını artırabilir ve kalp sağlığına zarar verebilir. Aşırı miktarda sirke ise mide asidini yükseltebilir, bu nedenle mide rahatsızlığı olan kişiler turşuyu ölçülü tüketmelidir” diye ekledi. Fermente bir gıda olan turşunun, doğru miktarda tüketildiğinde sağlık açısından faydalı olduğunu ifade etti ancak tuz içeriği nedeniyle dikkatli ve dengeli tüketilmesinin önemini vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.