Bahattin Demiray

Bahattin Demiray

Yeni yılın ardından

Yeni yılın ardından

Yeni yılda yılbaşı geceleri bir çılgınlığın, eğlencenin ve umudun gecesi idi. Lakin Ertesi gün ise yeni bir yıla bazı insanlar uyuyarak ve kendini kaybetmiş olarak girmenin gecesi olmuş, bazı insanlarda Yılda yaptığı iyiyi kötüyü değerlendirmiş..

“Bir yıla nasıl girersen o şekilde devam edermiş” batıl inancının yaşandığı gecedir.

Bir yıla nasıl girersen o yıl öyle devam etmez.

Bir yılı nasıl Girersen ve o programa uyarsan sonuç alabilirsin.

Boş hayaller ve batıl inançlar sadece ahlaksız ve amaçsız çılgınlıkları meşrulaştırmak için kullanılıyor. İnsanların umutları piyango biletleri ile kesiliyor, biçiliyor ve yok ediliyor. Ertesi gün birkaç kişinin haksız kazanç edinip, milyonların hüsranla umutlarını bir sonraki yıla kadar ertelediği bir sonuç çıkıyor karşımıza…

Kur’an bize “İnsan için çalıştığından başkası yoktur.” Kuralını açıklıyor. Lakin bu insanoğlunun kör gözleri bu gerçeği görmek ve öğrenmek istemiyor işine gelmiyor, çünkü eğlenceli içkilerle gayri meşruluklarla, bir kısım insanlarda yeni yıla hayırla girdiler.

İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde "yılbaşı kutlamaları" adı altında içkili-dansözlü rezaletlere imza atılırken, Anadolu insanı farklılığını ortaya koydu. Çocuklara bile içki içirilen ve adına çağdaşlık denilen rezaleti reddeden aklıselim Müslümanlar, yılbaşı gecesini Kur'an okuyarak, dinleyerek geçirdi.

1998’in Milli Piyango talihlisi S. Kozan, haram paradan hayır gelmediğini yaşayarak gördü. Kozan’ın 18 yıllık yuvası dağıldı.. Aldığı yazlık yıkıldı. Lüks arabasıyla kaza yapan oğlu ölümden döndü.

1998 yılında aldığı Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan (100 milyar TL) S. Kozan’la, aradan geçen 9 yıl içinde hayatında ne gibi değişiklikler olduğunu konuşulduğunda. Kısa yoldan kazanılan büyük paralar ile dünyası alt üst olan sayısız örnekten sadece biri o. S. Kozan, gazeteye yaptığı açıklamada, “Beni piyango talihlisi olarak nitelendiriyorlar. Oysa piyango talihlisi değil; piyango mağduruyum. Çok para huzur getirmiyormuş. İkramiyeden önce daha huzurluydum. Bir yuvam vardı. Şimdi yok” diye konuşmuştu”…

Allah Anadolu okurları ve İslam dünya sına hayırlı seneler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demiray Arşivi