27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başlıyor

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sinemaseverlerle 27. kez buluşmaya hazırlanıyor.

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başlıyor
Yayınlanma:

9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da Kült Kavaklıdere Sineması'nda gerçekleştirilecek festivalde, kadın yönetmenlerin eserleri gösterilecek.

Bu yılki festival, "Daha Azı Değil, Daha Fazlası: Sen Uçuşu Hatırla" temasıyla düzenleniyor. Açılış etkinliği 9 Mayıs akşamı Opera Sahnesi'nde yapılacak. Festival komitesi, programı bugün açıkladı.

Uçan Süpürge Film Festivali Danışmanı Prof. Dr. Reyhan Atasü Topçuoğlu, festivalin önemine değinerek şunları söyledi: "Uçan Süpürge, 30 yıldan fazla bir süredir pek çok kadına dokunuyor. Kadınların vizyonunun, daha insanca ve eşitlikçi bir dünya için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Festivalimizin doğum yeri olan Ankara'nın kültür tarihinde özel bir yeri olan Kült Kavaklıdere Sineması'nda seyircilerle buluşmak büyük bir mutluluk."

Festival direktörü Dilek Metin Sert, festival kapsamında ödül alacak isimleri açıkladı. Hatice Aslan'a Onur Ödülü verilecek. Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise Tülin Özen (Oyuncu), Ayşe Polat (Yönetmen) ve Nida Karabol (Yapımcı) tarafından alınacak. Genç Cadı Ödülü ise Deniz İlhan'a takdim edilecek.

Bilet fiyatları öğrenciler için 25 TL, yetişkinler için ise 50 TL olarak belirlendi. Ayrıca, festivale katılanlar Goethe Enstitüsü'nde özel gösterimler ve söyleşilere de katılacaklar. Füruğ Ferruhzad'ın "Kara Ev" adlı filmi de bu gösterimler arasında yer alacak.

Festivalde toplamda 100'ün üzerinde başvuru oldu ve 70'in üzerinde film gösterilecek. Gösterilecek filmlerin tamamı ödüllü olup, Ankara'da ilk kez izleyiciyle buluşacak. Öne çıkan filmler arasında "Dahomey", "Faruk", "En Sevdiğim Pastam", "La Çimera", "My Degol", "Tiger Stripes" gibi yapımlar yer alıyor.

Açılış töreni 9 Mayıs'ta Opera Sahnesi'nde gerçekleşecek. 10 Mayıs'tan itibaren ise filmler Kült Kavaklıdere Sineması'nda izlenebilecek. Biletler Biletinial üzerinden veya sinema salonundan temin edilebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.