3.Uluslarası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali Başlıyor…

Bu yıl düzenlenecek olan festival kapsamında Almanya İtalya ve Azerbaycan’dan kukla sanatçılarının katılımı ile daha da renklenecek. 22-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek olan 3. Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz festival 27-28 Nisan İstanbul, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihlerinde Kardeş devletimiz Azerbaycan’ın başkenti Bakü de devam edecek.

3.Uluslarası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali Başlıyor…
Yayınlanma:

Festival Koordinatörlüğünü Şafak Poyrazoğlu ve Sanem Arıkan tarafından gerçekleştirilen T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen festivalimizde bizlere desteklerini esirgemeyen AHİD Ankaralılar derneği ,TİKA ,UNESCO Türkiye Milli Merkezi, Devlet Tiyatroları , TRT, Türk Hava Kurumu (THK) ,TÜRKSOY , Ankara Altındağ Belediyesi ,Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi, Bektaşlar, İstMarina AVM, Polis Eşleri Derneği, Step Dijital, Bilnet Okulları, Pusulacx, Ecre Fırın Ankara, BHS Group, Redaktör Haber ve Kukla İletişim Ajansı destekleri ile yoluna devam eden festivale katılımın 25.000 çocuğa ulaşılacağı belirtiliyor.

3.jpg

Festivalde yerli ve yabancı Kukla ve Karagöz Oyunları, birbirinden keyifli Atölye Çalışmaları ve Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz Sergisi büyük küçük tüm misafirler keyifli zaman geçirecekler. Atölye katılımcılarının hazırlayacakları mama kaplarını sokak hayvanları adına barınaklara teslim edecek ve minik dostlara destek olunacak. Türk Hava Kurumu personelleri tarafından yapılacak olan maket uçak yapım atölyesi down sendromlu çocuklarla buluşacak. Ayrıca tüm çocuk katılımcılara Karagöz boyama kitabı dağıtılacak.

Hem eğlenilecek hem de sosyal sorumluluk farkındalığı yaratacak olan 3. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivalinde bu yıl Türkiye’deki önemli sanatçılarınızın yanı sıra, Kardeş devletimiz Azerbaycan devlet kukla tiyatrosu, Almanya Kukla Sanatçısı Thomas Herfort Ve İtalya Kukla Sanatçısı Nina Theatre katılarak keyifli gösterilerini sunacak. 3 yaş itibari ile tüm izleyicilere hitap edebilen oyunlar ile gösteri ve atölyeler ile izleyici ve katılımcılar unutulmaz anlar yaşanacak.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.