Alman Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Mansur Yavaş ile görüştü!

Türk-Alman diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü vesilesiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde bir araya geldi.

Alman Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Mansur Yavaş ile görüştü!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde basına kapalı olarak görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede, Avrupa Birliği ile ilişkilerden ekonomi ve dünyada yaşanan savaşlara kadar pek çok konu ele alındı.

FARKLI KONULAR MASAYA YATIRILDI

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Yavaş'a seçimlerdeki başarısı dolayısıyla tebriklerini ileterek, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi." ifadelerini kullandı.

almancumhurbaskani.jpg

Görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile gerçekleştirdikleri görüşmede çeşitli konuları ele aldıklarını belirtti.

Başkan Yavaş, görüşmede İsrail'in Gazze'deki katliamını kınadıklarını, bölgedeki Ukrayna-Rusya savaşının Türkiye'ye etkilerini değerlendirdiklerini ve Avrupa Birliği ile olan ilişkileri masaya yatırdıklarını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'den çok sayıda öğrenci ve iş dünyasındaki vatandaşların vize konusundaki yaşadığı problemlerin de gündeme geldiği belirtildi.

Yavaş, görüşme sırasında Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e seçimle ilgili bilgiler verdiklerini de açıklamasına ekledi. Görüşmede Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da bulundu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.