Ankara’da kulaktan kulağa yayılan oyun: Havva

Ankara'da iki günlük turneye gelen Velhasıl Tiyatro'daki Sinem Koşar'ın oyunculuğu Ankara'yı büyüledi.

Ankara’da kulaktan kulağa yayılan oyun: Havva
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Velhasıl Tiyatro’nun yeni oyunu Havva, merakla beklendiği Ankara’ya geldi. Salı günü Aralık Sahne, perşembe günü Fade Stage’de seyircileriyle buluşan oyunun bilinirliği ise yüksek bütçeli reklamlara ya da ünlü oyunculara dayanmıyor.

İstanbul’dan bu yana gelen kulaktan kulağa yayılan oyunun ünü Ankaralıların iki salonu da doldurmasını sağladı.

Havva, “değişecek mi bu hikaye” derken hikayeyi değiştiren kadınlara referansla bitirdiği oyununda tek kişi olarak birçok karakteri sahneye taşıdı. Tek kişilik bir oyun değil de kalabalık bir oyuncu topluluğu ile karşılaşmış gibiydiniz.

Oyunun sürprizlerinden biri de kapı açılır açılmaz izleyicileri Havva’nın karşılamasıydı. Sarı temizlik beziyle içeri girenleri yönlendiren, sohbet eden, onlara şarkılar açan Havva henüz oyun başlamadan seyirciyi adeta avucunun içine almıştı.

Havva’nın bir “besleme” olarak gittiği evde “hikaye değişsin” diye ettiği mücadeleyi izlediğimiz oyun finalde hikayeyi değiştirenlerle veda etti izleyiciye. Müzikleriyle de beğeni toplayan izleyenleri Havva ile birlikte ağlatırken, izleyenler oyun ekibine Ankara’ya bir daha gelip gelmeyeceklerini sorarak sahneden ayrıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.