Serhat Oğuz, Selim Çırpanoğlu'na cevap verdi!

Kahramankazan'ın önceki dönem Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yerel seçimlerde belediye başkanı olarak seçilen ve seçildikten sonra belediye işçilerinin maaşlarını kasada para olmadığı için kendi imkanlarıyla ödediğini açıklayan Selim Çırpanoğlu'na sosyal medyadan yaptığı uzun bir açıklama ile cevap verdi.

Serhat Oğuz, Selim Çırpanoğlu'na cevap verdi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kahramankazan'ın önceki dönem Belediye Başkanı Serhat Oğuz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ilçede yapılan yatırımları hatırlatarak, belediyenin borç bilgilerini açıklayan ve 4.5 yıl Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan yeni dönemin Başkan Yardımcısı Şerafettin Demirbağ ile daha başarılı bir bütçe hazırlaması temennisiyle Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'na manidar bir teşekkür mesajı iletti.

SOSYAL MEDYADAN UZUN UZUN AÇIKLADI

Serhat Oğuz, ''Değerli Hemşehrilerim," diye başladığı paylaşımında "Kahramankazan Belediyemizin borçları hakkında yapılan açıklama nedeniyle bazı hususları sizlerle paylaşma gereği duyuyorum." dedi.

2019'da göreve geldiğini ve belediyenin bütçesinin 82 milyon olduğunu hatırlatan Oğuz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"2019’da göreve geldiğimde Belediyemizin bütçesi 82.000.000 TL idi. 2024 itibariyle ise Belediyemizin bütçesi 750.000.000 TL olarak Meclisimizden onay almıştır. Yani bütçemiz 5 yılda 9 kat artmıştır. Ayrıca 2019 yılında en düşük personel maaşımız 2.200 TL iken 2024’te 25.000 TL olmuştur. Yani personel maaşlarımızda yaklaşık 12 kat artış yapmışız. Borçların bütçeye oranına gelince, 2019 yılında yılında Bütçemiz 82 Milyon TL iken, Borcumuz 126 Milyon TL idi. Yani borcumuz, bütçemizin %55 üzerindeydi. Bu süre zarfında hiçbir şeyi mazeret göstermeden eser üretmeye, hizmet üretmeye, personelimizin özlük haklarını iyileştirmeye, belediyemize yeni kaynaklar üretmeye çalıştık. Çünkü Belediye başkanlığı ağlama ya da mazeret üretme makamı değil çözüm üretme makamıdır. Belediyemizi ekonomik yönden güçlendirmek, yeni ekonomik değerler üretebilmek amacıyla KazanBelBeton ve KazanBelNet’in kurulması; 2 Maden Sahası'nın satın alınması uzun gayretlerimizin neticesinde oldu.

KazanBelBeton; Bugün sahip olduğu araç parkı, 22 Dönüm arazi üzerine kurulu son sistem tesisi, iş hacmi, ulaştığı ciro ve karlılık oranıyla yaklaşık 600 Milyon TL piyasa değerine sahiptir. Ayrıca KazanBelBeton, Maden Dairesince yapılan ihalelerde iki adet Maden Alanını bedelini ödeyerek satın almıştır. Bugün bu iki maden sahasının, tüm harçları ödenmiş, ruhsatları alınmıştır. Bu maden alanlarının Piyasa değeri ise yaklaşık 150 Milyon TL’dir. KazanBelBeton şirketimiz 31 çalışanı ve işleyen yapısıyla Kahramankazan Halkımıza bıraktığımız 750 Milyon TL’lik bir değerdir.

Türkiye'de İnternet Erişim ve altyapı lisansına sahip tek kamu şirketi vasfına sahip KazanBelNet de ilçemize kazandırdığımız bir başka değerdir. 15 radyolink istasyonu, müşteri hizmetleri, abone merkezi, teknik ekibi, kurulu otomasyon sistemi ile Kahramankazan'ımızda fabrikalar ve bireysel olarak 3.000 aboneye 22 çalışanla internet hizmeti vermektedir. İşleyen bir yapıdır. Türk Telekom Hizmet bedeli, kira vb. her ay düzenli ödenen Cari Giderler dışında, Kredi, piyasa borcu yoktur. SGK ve Vergi yapılandırılması yapılmış ve düzenli olarak ödenmektedir. Bu şirketin lisans bedeli ile birlikte yaklaşık 200 Milyon TL piyasa değeri vardır.

Ürettiğimiz pek çok eser ve hizmeti uzun uzun anlatmadan, sadece bu iki şirketin ekonomik değeri 950 Milyon TL’dir. Bu kurumları kurmak, hizmet üretebilir hale getirmek, pek çok personelimizin emeğinin bir sonucudur. Kahramankazan Belediye Başkanı Sayın Selim Çırpanoğlu tarafından açıklanan borç rakamları için kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Başkanlığım döneminde 4.5 yıl Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan yeni dönemin Başkan Yardımcısı Sayın Şerafettin Demirbağ ile çok daha başarılı bir bütçe yönetimi sergilemelerini dilerim. Kamuoyunun bilgisine arz ederim…''

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.