Sokak hayvanları sağlık taramasından geçiyor!

Gölbaşı Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirme ve halk sağlığını koruma amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, mobil aşılama araçlarıyla sokak hayvanlarına yönelik sağlık taraması gerçekleştirdi. Uygulama kapsamında her köpeğe yılda bir kez yapılması gereken kuduz aşısı, alanında uzman veteriner hekimler tarafından ücretsiz olarak yapıldı.

Sokak hayvanları sağlık taramasından geçiyor!
Yayınlanma:

Kuduz aşısının hayvanların ölümcül hastalıklardan korunmasının yanı sıra halk sağlığı açısından da büyük önem taşıyor. Gölbaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ise insan sağlığını tehdit eden, insanlara bulaşabilen hastalıkları önlemek amacıyla aşılama, muayene, tedavi, kısırlaştırma, ameliyat ve parazitlerle mücadele gibi konularda hizmetler sunuyor.

kopek.jpg

''AŞILAMALARINI YAPARAK ONLARIN SAĞLIĞINI KORUYORUZ''

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, sokak hayvanlarının bir emanet olduğunu vurgulayarak, "Belediyemiz sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirirken, halk sağlığını korumaya yönelik de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aşılamalarını yaparak onların sağlığını koruyoruz. Yıl boyunca ekiplerimiz can dostlarımızın sağlığı için kuduz aşısı başta olmak üzere birçok çalışma yapıyor. Mobil aşılama merkezlerimizde her gün sahada. Kırsal mahallerimizde yıl boyu patili dostlarımızın sağlığı için çalışıyor. Gölbaşı’nda yaşayan her canlı bize emanet. Onlar için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.