Vali Özkan, Yozgat’ta depremin bilançosunu açıkladı: Cuma namazı açık alanda kılındı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü belirtti.

Vali Özkan, Yozgat’ta depremin bilançosunu açıkladı: Cuma namazı açık alanda kılındı
Yayınlanma:

Depremden etkilenen köylerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, AFAD ekiplerinin vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttığını söyledi.

Köylerde incelemede bulunan Vali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, AFAD, İl Özel İdaresi, sağlık ve ilgili tüm kurumların görev başında olduğunu vurguladı. Vali Özkan, köylerdeki altyapıda elektrik ve su arızası bulunmamasının işlerini kolaylaştırdığını belirtti.

Hasar tespitlerine göre 8 cami, 147 ev ve 14 ahırda hasar olduğunu aktaran Vali Özkan, 200'e yakın çadır ve 1000 battaniye dağıtıldığını ve gelen taleplerin karşılandığını belirtti.

Ayrıca, deprem dolayısıyla geceyi dışarıda geçiren vatandaşların dağıtılan AFAD çadırlarında kalmaya başladığını ifade etti.

Vatandaşlardan gelen tepkiler ise genellikle devletin sağladığı destek ve ilginin memnuniyetle karşılandığı yönündeydi. Depremin ardından tüm kurum yetkililerinin köye geldiğini ve vatandaşlarla sabaha kadar birlikte kaldıklarını belirten vatandaşlar, devletin sağladığı desteğe teşekkür etti.

Son olarak, deprem nedeniyle camilerin hasar görmesinden dolayı köylerde cuma namazının açık alanlarda kılındığı belirtildi. Yelten köyünde vatandaşlar, köy konağı önündeki alanda yere seccade sererek cuma namazını eda etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.