Emekli ve askeri ücretliyi sevindirecek teklif Meclis'e sunuldu

Cumhuriyet halk Partisi (CHP), emekliler ve asgari ücretle çalışanlar için üç ayda bir zam verilmesine ilişkin teklifi Meclis’e sundu.

Emekli ve askeri ücretliyi sevindirecek teklif Meclis'e sunuldu
Yayınlanma:

Emekli ve asgari ücretliyi sevindirecek gelişme CHP'den geldi. Yüksek enflasyon ve hayta pahalılığı karşısında zor günler geçiren emekli ve asgari ücretliler için CHP harekete geçti.

Hazırlanan teklif, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Murat Emir ve Gökhan Günaydın, TBMM Başkanlığına sunuldu.

emekli1.jpg

ÜÇ AYDA BİR ZAM TALEBİ!

Cumhuriyet'in haberine göre, bu teklifte emekliler ve asgari ücretle çalışanlar için üç ayda bir zam yapılması talep ediliyor. Teklifin gerekçesinde ise yüksek enflasyon hatırlatılarak vatandaşın satın alma gücünün düşmesi vurgulandı. Ayrıca gerekçede hem asgari ücretle çalışana hem de emekliye yer verildi.

asgari-ucretli.jpg

CHP'NİN TEKLİFİNDE ŞU ÖNERİLER YER ALIYOR

  • Kanun teklifimiz ile asgari ücretle çalışan işçilerimizin en azından satın alma gücünün korunması için asgari ücretin üçer aylık dönemlerde gerçekleşen enflasyon oranında arttırılması.
  • En düşük emekli aylığının belirlenmesinde asgari ücretle ilişki kurularak en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması.
  • Küçük esnafımızın üzerindeki vergi ve sigorta prim yükünün azaltılması.
  • Esnafın kendisi ve çalışanları için ödediği yaşlılık, malullük ve ölüm sigortası için ödediği primlerin işveren hisselerinin yarısının Hazine tarafından karşılanması.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.