Fotoğraf sanatında bir başarı hikayesi: Ahmet Turan Kural'ın ödüllü serüveni

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), 39 yıldır aralıksız düzenlediği ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ yarışmasında, 3 ayrı dalda ödül alan Ahmet Turan Kural fotoğrafların hikayeleri ve fotoğrafa olan merakını anlattı.

Fotoğraf sanatında bir başarı hikayesi: Ahmet Turan Kural'ın ödüllü serüveni
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, yıllardır düzenlediği ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ yarışmasında ülkedeki fotoğraf alanına büyük bir katkı sağlıyor. Bu yılın dikkat çeken isimlerinden biri olan Ahmet Turan Kural, Türkiye Büyük Millet Meclisi Özel Ödülü, 100. Yıl Jüri Özel Ödülü ve Türkiye Güzellikleri dalında aldığı ödüllerle dikkatleri üzerine çekti.

akural6.jpg

RESİM ATÖLYESİ İŞLETİYORLAR

Kocaeli Derince Limanı’nda gümrük sorumlusu olarak çalışmaya başlayan Ahmet Turan Kural, iş hayatının yanı sıra fotoğrafçılıkla da ilgileniyor. Aynı zamanda eşi ile birlikte Ekol Resim Atölyesi’ni işletiyor.

FOTOĞRAF TUTKUSU BİR AŞK HİKÂYESİ

Fotoğraf macerası, 2006 yılında eşiyle birlikte doğa fotoğrafları çekerek başlayan Ahmet Turan Kural, yeni yerler keşfetmek ve insanlarla tanışmak onların ortak tutkusu olmuş, "Fotoğrafa eşimle birlikte 2006 senesinde doğa fotoğrafları çekerek başladık. İkimiz de gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi yeni insanlar tanımayı seviyoruz. Bu ortak noktada birer makine alarak fotoğraf serüvenine başladık. Ülkemizin yaklaşık 60 şehrini gezdik. Yurt dışında da gezmek ve fotoğraflamak istediğim birçok şehir var. Fotoğraf, anı dondurma ve belgeleme özelliğiyle çok sevdiğim bir sanat. Bu bakımdan sürekli makinem yanımda dolaştım ve insana, doğaya, hayata dair sayısını bilmediğim kadar çok fotoğraf çektim." dedi.

Bu ortak ilgiyi bir adım öteye taşıyarak birer makine alarak fotoğrafçılığa başlayan Kural, ülkenin dört bir yanını gezip keşfederken; aynı zamanda eşsiz anları fotoğraflarına yansıtıyor. Şu anda da içinde bulundukları çevrenin ve dünyanın güzelliklerini fotoğraflamaya devam ediyor.

akural3.jpg

"Fotoğraf alanında örnek aldığınız veya ilham aldığınız kişiler var mı?" sorusunu da cevaplayan Ahmet Turan Kural, “Tüm ustaların fotoğraflarını ilgiyle inceler ve hepsini ayrı kıymetli bulurum. Cemal Turnay fotoğraflarındaki eski İzmit’i, Ara Güler’de insana dair hikâyeleri geçmişin izlerini, Steve McCurry’nin portrelerindeki duyguyu seviyorum.” diye konuştu.

ÖDÜLLERLE TAÇLANAN BAŞARI

Sanatını icra ederken birçok ödül kazanan yetenekli fotoğrafçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Özel Ödülü, 100. Yıl Jüri Özel Ödülü ve Türkiye Güzellikleri üçüncülüğü ödüllerine layık görüldü. Kazandığı bu ödüller, sadece kendisini değil, aynı zamanda Türk fotoğrafçılığını da gururlandırıyor.

akural2.jpg

BAŞARI VE ÖDÜLLERLE GELEN MOTİVASYON

Kazandığı her ödül ve başarı, fotoğrafçıyı daha da motive ediyor. Ulusal ve uluslararası alanda yüzlerce ödül kazanan sanatçı, daha iyisini başarmak için sürekli olarak kendisini geliştirmeye çalışıyor.

Yarışmaların, fotoğraf tutkunları için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getiren Ahmet Turan Kural, genç fotoğrafçılara da çalışmalarını sürdürmeleri ve tutkularına sadık kalmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

akural.jpg

GENÇ FOTOĞRAFÇILARA TAVSİYELER…

Genç fotoğrafçılara, tutkularını takip etmeleri ve fotoğraf çekmekten asla vazgeçmemeleri gerektiğini öneren Ahmet Turan Kural, çalışmanın ve yenilikleri takip etmenin önemini vurguladı ve işlerini sevgiyle yapmalarını tavsiye etti.

Fotoğrafçılığın, zamanı ve ışığı doğru kullanmayı gerektiren bir sanat olduğunu belirten Kural, bu yolda sabırlı olmanın ve sürekli olarak deneyim kazanmanın önemini vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.