TÜİK beklenen işsizlik verisini açıkladı: Bir önceki aya göre değişim var!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Şubat ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, işsizlik oranı bir önceki aya göre azalarak yüzde 8,7 seviyesine geriledi.

TÜİK beklenen işsizlik verisini açıkladı: Bir önceki aya göre değişim var!
Yayınlanma:

TİK verilerine göre, işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 seviyesine geriledi. Bu dönemde işsiz sayısı ise 3 milyon 78 bin kişi olarak kaydedildi.

İşsizlik oranının cinsiyete göre dağılımına bakıldığında ise, erkeklerde yüzde 7,3 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak belirlendi. İstihdam edilenlerin sayısı ise bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi. İstihdam oranı ise 0,2 puanlık bir artışla yüzde 49,3 oldu.

İşgücüne katılma oranı ise önceki aya göre değişmeyerek yüzde 54,0 seviyesinde kaldı. Erkeklerde bu oran yüzde 71,7 iken, kadınlarda yüzde 36,6 olarak gerçekleşti.

Genç nüfus içerisindeki işsizlik oranı ise bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 15,6 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde yüzde 13,4 iken, kadınlarda yüzde 19,6 olarak tahmin edildi.

Ayrıca, istihdam edilenlerin haftalık ortalama fiili çalışma süresi de değerlendirildi. Referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 0,2 saat artarak 43,5 saat olarak gerçekleşti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.