Türkiye'de yerli turistler kara kara düşünüyor: İşte il il otel fiyatları...

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte deniz, kum, güneş tatilini tercih eden vatandaşlar otel tatili için arayışa başladı. Türkiye'de tatilin yerli turistler için zorlaştığı bu dönemde otel fiyatları hangi ilde ne kadar? İşte detaylar...

Türkiye'de yerli turistler kara kara düşünüyor: İşte il il otel fiyatları...
Yayınlanma:

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil severler şimdiden yaz tatili için arayışa başladı. Rahat ve konforlu bir tatil geçirmek isteyen vatandaşların genel olarak ilk tercihi otel tatili oluyor. Dünyanın en güzel kıyı şeridine sahip olan Türkiye'de de deniz tatili fiyatları deyim yerindeyse cep yakıyor.

YERLİ TURİSTLER İÇİN HAYAL OLDU

Vatandaşlar, yaz tatilini artan fiyatlar nedeniyle kış mevsiminde aylar önceden satın almaya başlıyor. Turizm acenteleri uygun fiyatlı otel bulmak isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor.

Artan döviz kuru ve enflasyon sebebiyle giderek artan otel fiyatları bu yıl da dudak uçuklattı. Yurt dışından gelen misafirler için çok uygun fiyatlara denk gelen otel tatili yerli turistler için hayal oldu. Tatile gitmek isteyen vatandaş rahatından ve konforundan vazgeçip artık çadır tatiline yöneliyor.

EN DÜŞÜK OTEL 35 BİN'DEN BAŞLIYOR

Deniz tatili için tercih edilen illerin başında öncelikle Akdeniz'in incisi Antalya geliyor. Muğla ve İzmir de deniz tatili için en çok gidilen rotalar arasında yer alıyor. Antalya'da da ortalama 6 gece 7 günlük bir tatil en düşük fiyat olarak 35 bin TL'den başlıyor ve bu fiyatlar otelin sahip olduğu konfora ve lükse göre artış gösteriyor.

Muğla'da da deniz tatili yapmak isteyen 2 kişi 6 gece 7 gün için en düşük 50 bin TL'yi gözden çıkarmak durumunda. Yine tatilcilerin uğrak noktası olan İzmir'de de 6 gece 7 günden oluşan 2 kişilik bir tatil 50 bin TL'den başlıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.