Derbi haftasında Galatasaray’ın rakibi Adana Demirspor: Cimbom Adana’da 2 maçtır, Hikmet Karaman’a karşı 3 maçtır kazanamıyor

Galatasaray, Süper Lig'in heyecan dolu 34. haftasında Yukatel Adana Demirspor'u karşılamaya hazırlanıyor. Yeni Adana Stadyumu'nda saat 20'de başlayacak mücadele, futbol tutkunlarını ekrana kilitleyecek. Fenerbahçe’nin evinde Beşiktaş’ı ağırlayacağı haftada Galatasaray, maçını kazanıp arkasına yaslanmak istiyor.

Derbi haftasında Galatasaray’ın rakibi Adana Demirspor: Cimbom Adana’da 2 maçtır, Hikmet Karaman’a karşı 3 maçtır kazanamıyor
Yayınlanma:

GALATASARAY REKOR PEŞİNDE

Geçen sezon da şampiyon olurken rekorlar kıran Galatasaray, bu sezon da üst düzey performansını sürdürüyor. Geçen sezon üst üste 14 galibiyet alan Galatasaray, seriyi Konyaspor deplasmanında sonlandırmıştı. Bu sezon da üst üste 14 galibiyet alan Galatasaray bu sayıyı 15’e çıkartıp yeni bir rekor istiyor.

Sarı-kırmızılılar, son 21 maçta da rakiplerine mağlup olmazken bu süreçte 19 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Galatasaray, ligin ilk yarısında Hatayspor'a yenilmiş olsa da o mağlubiyet bu sezonki tek mağlubiyet olarak kalmaya devam ediyor. Galatasaray’ın Kasım 2023’te aldığı mağlubiyet öncesi son mağlubiyeti de 2022-2023 sezonunun 32. haftasında 30 Nisan 2023’te Beşiktaş’a karşı 3-1 ile olmuştu. Galatasaray’ın 2024 yılında Süper Lig’de henüz mağlubiyeti yok.

40. SÜPER LİG MAÇI

Trendyol Süper Lig'de oynanacak maçla birlikte Galatasaray ile Adana Demirspor, tarihlerinde 40. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında en üst ligde rekabet 1960 yılında başladı ve bugüne kadar oynanan 39 maçta Galatasaray'ın 21, Adana Demirspor'un ise 9 galibiyeti bulunuyor. Taraflar arasında 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın filelere gönderdiği 64 gole karşılık, Adana Demirspor 32 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında da Galatasaray rakibini 3-1 ile mağlup etmişti. Sarı-kırmızılıların gollerini S. Boey, Kerem Aktürkoğlu ve M. Icardi kaydetmişti.

GALATASARAY 2 MAÇTIR ADANA’DA GALİBİYET ALAMIYOR

Deplasman karnesi de oldukça başarılı olan Galatasaray, bu sezon dış sahada oynadığı 16 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Cimbom, deplasmandaki son maçında Alanyaspor'u 4-0'lık skorla geçti. Galatasaray’ın Adana Demirspor’a karşı ise deplasmanda son 2 maçında golü ve galibiyeti yok. Geçen sezon Adana’da iki takım 0-0 berabere kalmış, 2021-2022 sezonunda ise Adana temsilcisi maçı Yunus Akgün’ün golleriyle 2-0 kazanmıştı. İki takımın Adana’da oynadığı 19 Süper Lig maçının 7’sini A. Demirspor kazanırken 7’si de berabere bitti. Galatasaray ise 5 kez kazandı.

ADANA DEMİRSPOR EVİNDE LİG DÖRDÜNCÜSÜ

Adana Demirspor ise Konferans Ligi elemelerinde Play-off turunda Genk’e penaltılarla elendiği sezonda lige çok iyi başlasa da sezonun ortalarında büyük bir gerileme yaşamıştı. Kluivert sonrası, Serkan Damla ile devam eden Adana Demirspor sonrasında Hikmet Karaman’la yola devam etme kararı almıştı. Karaman ile ilk 7 maçta da galibiyet alamayan Adana Demirspor daha sonraki 6 maçında ise sadece Fenerbahçe’ye yenildi ve 2 galibiyet elde etti. Evinde son 3 maçında 2 galibiyet 1 beraberlik alan Adana temsilcisi 33 maçta 41 puana sahip ve 11. sırada. Adana Demirspor bu puanların 31’ini iç sahada kaldı ve evinde en çok puan toplayan dördüncü takım konumunda.

HİKMET KARAMAN GALATASARAY’A SON 3 MAÇTA MAĞLUP OLMADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kariyerleri boyunca resmi müsabakalarda dört kez rakip oldu. Her iki teknik adam da 2'şer galibiyet elde etti. İkilinin son karşılaşmasında 2019 yılında Okan Buruk, Çaykur Rizespor’un başındayken Kayserispor’u 3-0 geçmişti.

Okan Buruk, Adana Demirspor’a karşı 2 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi alırken Karaman, Galatasaray’a karşı çıktığı 39 maçın 7’sini kazandı 22 kez mağlup oldu. Karaman, Galatasaray’a karşı son 3 maçta ise mağlubiyet almadı.

Maçın düdüğünü çalacak isim Bahattin Şimşek olacak. Ona Süleyman Özay ve Osman Gökhan Bilir yardımcı olacakken, dördüncü hakemlik görevini ise Burak Şeker üstlenecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.