14 Ağustos - Dünya Çubuk Dondurma Günü Nedir?

Sıcak Ankara günlerinde Ankaralılara Dünya Çubuk Dondurma Günü’ne özel Başkent'te en iyi dondurma yenilebilecek mekanları derledik.

14 Ağustos - Dünya Çubuk Dondurma Günü Nedir?
Yayınlanma:

Dünya Çubuk Dondurma Günü, lezzetli ve serinletici bir tatlı olan çubuk dondurmaları kutlamak için ayrılmıştır. Çubuk dondurmalar, tatlı bir içecek olan meyve suyunun dondurma ile birleştiği keyifli bir lezzete sahiptir. Dünya Çubuk Dondurma Günü, insanları çubuk dondurma yemeye teşvik eder ve bu lezzetli tatlıyı kutlar. Bu gün, Ankara'da sizler için derlediğimiz mekanlara giderek veya evde kendi çubuk dondurma tariflerini deneyerek çubuk dondurmaların tadını çıkarabilirsiniz. Serinletici bir yaz gününe renk katan bu özel gün, tatlı severler için keyifli bir deneyim sunar.

SİM DONDURMA

Ankara'nın en iyi dondurmacısı olan Sim, aroması ve kıvamı ile şahane dondurmalar yapıyor. Değişmeyen lezzeti ile misafirlerini ağırlıyor. Özellikle misafirlerine sundukları aktif karbonlu dondurma, farklı bir şeyler denemek isteyenlerin favorileri arasına girecek.

whatsapp-image-2023-08-14-at-12-54-46.jpeg

METO DONDURMA

Kestane, bal, badem, bitter çikolata gibi güçlü lezzetler gerçek keçi sütü ile birleşti ve ortaya vazgeçilmez bir tat çıktı. Ankara Dikmen’de bulunan Meto Dondurma oldukça popüler. Makedonya göçmeni bir aile tarafından işletilen 1956 tarihli mekandaki Balkan lezzetinde dondurmaları mutlaka denemelisiniz.

ZEYNEL MUHALLEBİCİSİ

1925'den bu yana lezzetiyle fark yaratan Zeynel Muhallebicisi özel dondurmalarıyla misafirlerini çok mutlu ediyor. İstanbul’da ve Ankara’da çok sayıda şubesi bulunan Zeynel Muhallebicisi'nin dondurmaları gerçek meyvelerden ve sütten yapılıyor. Kavunlu dondurmaları en çok sevilen dondurmaları arasında.

LİPA DONDURMA

Ankaralı olan herkes bilir Lipa'nın meşhur dondurmalarını. Yaz kış fark etmeksizin her daim kalabalık bir sıra görürseniz şaşırmayın o yüzden. Paketli olarak da satış yapan dükkanın lezzetlerini kesinlikle evinize de bu taşımalısınız. Özellikle hangisi diye soracak olursanız da tartışmasız limonlu dondurmaları deriz.

whatsapp-image-2023-08-14-at-12-53-18.jpeg

ROKO DONDURMA & KAHVE

Açıldığı günden bu yana kendini öylesine sevdirdi ki Roko Dondurma & Kahve, Ankara'da birçok şubeye sahip. Bilirsiniz bazen fazla şubeleşmek eski lezzetin kaybolmasına yol açabilir ancak Roko için bu geçerli değil. Her şubesinde aynı kaliteyi sürdüren işletmeye bir uğrayın deriz.

VARDAROMA

Söz konusu dondurma olunca belki de tesadüf eseridir ki büyük işletmeler yerine hep mahallelerin samimi ve küçük işletmeleri meşhur oluyor. İşte Vardaroma da güler yüzlü hizmetiyle, sevimli dükkanıyla ve tabii en önemlisi leziz dondurmalarıyla Ankara'nın en iyilerinden olarak anılmayı başaranlardan.

whatsapp-image-2023-08-14-at-12-54-05.jpeg

AKASYA DONDURMA

Mangolu dondurmadan, karpuzlu dondurmaya daha önce denemediğiniz birçok lezzeti bulabileceğiniz Akasya Dondurma, artık senelerin verdiği başarı ve müşteri kitlesiyle işinin ehli olan dükkanlardan. Siz de farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız, taze meyvelerle yapılan dondurmaları denemek için kesinlikle uğramalısınız.

HATUN PASTANESİ

Hatun Pastanesi yalnızca dondurmasıyla değil aslında birçok ürünüyle Ankara'nın en eski ve en meşhur pastanelerinden. Nostaljik ve sade dizaynını koruyan dükkanda en az bir 10 sene öncesine zaman yolculuğu yapacak ve belki de huzurlu anlara geri döneceksiniz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.