20 yıl Ciner işletmişti: Ankara'daki termik santral özelleştiriliyor

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali ve Linyit İşletmesi'nin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ihaleye katılmak için son teklif tarihi de belli oldu. 2000'den 2020'ye kadar Ciner tarafından işletilen santralin 2021 yılında satışına onay verilmişti.

20 yıl Ciner işletmişti: Ankara'daki termik santral özelleştiriliyor
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların özelleştirileceğini açıkladı. Özelleştirme ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlanırken, ihale için son teklif tarihi de belli oldu.

Özelleştirme İdaresi'nin paylaştığı detaylara göre, son teklif verme süresi 4 Aralık 2024 olarak belirlendi. İhale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 200 bin lira, geçici teminat bedeli ise 150 milyon lira olarak açıklandı.

cayirhan.jpg

20 YIL CİNER İŞLETTİ

Turgay Ciner'in sahibi olduğu Park Termik şirketi tarafından 2000'den 2020 yılına kadar işletilen Çayırhan Termik Santrali'nin satışına 2021'de onay verildi. Günümüzde Elektrik Üretim A.Ş‘ye ait olan termik santralin özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025’e kadar tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.