38 yıllık muhtarı deviren Muhtar Ayşegül Kıyak, başarısının sırrını anlattı

Yirmi Beş Mart Mahallesi Muhtarı Ayşegül Kıyak, yıllarca okul aile birliği başkanlığı yapmasının ardından muhtarlık görevine adaylığını koymuş ve kendisine destek verenlerin teşvikiyle seçimleri kazanmıştı. Hemşehrilerinin desteği ile bu yola girdiğini belirten Kıyak, “Hiç aklımda yoktu, okullarda çok sosyal yardımlaşma içerisinde çok bulunduğum için benim alana ihtiyacım vardı. Çevremdekiler de destekledi bende 38 yıllık muhtarı devirdim.” dedi.

38 yıllık muhtarı deviren Muhtar Ayşegül Kıyak, başarısının sırrını anlattı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yirmi Beş Mart Mahallesi'nin 38 yıllık muhtarını devirerek önemli bir değişim gerçekleştirdiğini belirten Kıyak, "Mahalle kuruldu kurulalı ikinci muhtarım." dedi. Başarısının sırrını da açıklayan Kıyak, “Sevildiğimin ve takdir gördüğümün farkındayım. Çok da yenilikler getirdim mahalleye ama ben bile buna rağmen hiçbir zaman ikinci adaylığımda kendimden emin konuşmadım. İşime odaklı devam ediyorum.” dedi.

SOSYAL YARDIMLARA ÖNEM VERİYOR

Ayşegül Kıyak, yöneticilik konusunda cinsiyetin önemli olmadığını ve herkesin işini yapabileceğini vurguladı. Kadınlara iş konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Kıyak, sosyal medya üzerinden 3 bin kişilik bir gruba teşviklerini ilettiğini dile getirdi.

1-2.jpg

Kıyak, geçmişte yaşadıkları zorluklara rağmen mahallesinin bilinçli bir yapıya sahip olduğunu ve bu zorlukların üstesinden geldiklerini ifade etti.

ZORLUKLARA GÖĞÜS GERİP BAŞARI ELDE ETTİ

Muhtar Kıyak, konuşmasına şöyle devam etti: “İlk dönemde biz 5 adaydık; 3 erkek, 2 kadındık. Tabii ki çok yanlış şeyler söylendi, çok farklı gösterildik ve çok iftiralar atıldı. Bunu siyasetinden tutun da muhtarlığı kadınlar kulübüne çevirecekler gibi şeylere kadar birçok şey denildi. Çok olumsuz şeyler yaşandı ama mahallemiz bilinçli bir mahalle olduğu için buna taviz vermediler. Ben kendimi tanıtan çok güzel broşürler hazırlamıştım zaten orada ailemle de ilgili kendimle de ilgili almış olduğum eğitimlerle ilgili her şeyimle ilgili kendimi çok iyi tanıttım.”

Kıyak, ikinci dönemde de benzer zorluklarla karşılaşmalarına rağmen sandıkta aldığı destekle sonuçların kendilerini haklı çıkardığını ifade etti.

KADIN ADAYLARA TAVSİYEDE BULUNDU

Gelecek seçimlerde kadın muhtar adaylarına tavsiyelerde bulunan Ayşegül Kıyak, verilen sözlerin mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Adayların kendilerini iyi tanıtmaları ve çevrelerini iyi kullanmaları gerektiğini belirten Kıyak, seçim öncesinde projelerde yer alarak kendilerini tanıtmaları gerektiğini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum