ABB Adayı Turgut Altınok: Ankara'nın 5 yılı boş yıl! | AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok seçim vaatlerini anlattı!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara’nın başta otopark, ulaşım gibi sorunlarının olduğunu belirterek, “Ankara'nın 5 yılı boş yıl. Heba ve heder olmuştur. Ankaralılara şunu söylüyoruz; gelin bu 5 yılı değerlendirin.” dedi.

ABB Adayı  Turgut Altınok:  Ankara'nın 5 yılı boş yıl! | AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok seçim vaatlerini anlattı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok seçim çalışmaları kapsamında Ankara Kızılay Metro Altı Çarşısı esnafıyla kahvaltıda buluştu. Esnaflarla sohbet eden ve talepleri dinleyen Altınok, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Kastamonu-Taşköprü karayolunda bugün sabah saatlerinde meydana gelen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili konuşan Altınok, “Kastamonu-Taşköprü’de meydana gelen kazada 6 vatandaşımız rahmetli oldu. Rahmete gidenlere Allah'tan bir gani gani rahmet niyaz ediyorum. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum. Ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tabii bu kış gününde ve her zaman dikkatli olmak lazım. Giden canları bir daha getiremiyoruz. Yol standardımız çok yükseldi. Şu an Türkiye'nin yol standardı Avrupa ve Amerika'nın üzerinde. Yeni yapılan yollar, duble yollar, otoyollarla… Burada da tabii sürücülerimize, şoförlerimize ciddi görevler düşüyor.” dedi.

whatsapp-image-2024-01-26-at-12-47-13.pngAnkara’nın ulaşım, otopark ve altyapı gibi sorunları olduğunu belirten Altınok, Ankara’daki sorunları çözeceklerini söyledi.

ALTINOK: DEVRİM YAPCAĞIZ

Ankara’nın trafik problemine ilişkin Altınok, şunları söyledi:

“Çok proje var. Proje adamıyız. Bizde çok proje var. Ankara’da ciddi bir trafik problemi var. Ankara’da ulaşım problemi de var. Mahallelerdeki otobüs kuyrukları uzadı. Ankara’nın soğuk kış günlerinde vatandaş otobüs bekliyor. Bunun nedeni Ankara Büyükşehir Belediyesidir, çünkü otobüslerin tamirini yapamıyor. 'Yedek parça yok' diyorlar. Dolayısıyla seferdeki otobüs sayısı azaldı. Ankaralı saatlerce soğukta otobüs kuyruğunda bekliyor. Devrim yapacağız. Ankara’da kuyrukta bekleme dönemi bitecek. Yazın sıcakta, kışın soğukta maalesef vatandaşlarımız soğukta bekliyor. Bu sorunu çözeceğiz. Biz bu sorunu çözeceğiz.”

ANKARA’DA OTOPARK SORUNU

Ankara’nın metro ağı bakımından dünya başkentleri arasında en fakir metro ağına sahip olduğunu belirten Altınok, “Sayın Mansur Yavaş, '5 yılda Ankaralıya 58 kilometre metro yapacağım' diye sözü var. Kendi kitapçığında ve televizyon konuşmalarında söz verdi. Maalesef Ankara'da yaptığı 5 santimetre metro da yok. Dolayısıyla yeni açtığı bulvar da yok. Ankara’da ciddi bir otopark problemi vardır.” diye konuştu.

"KIZILAY’I PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ!"

Altınok, Ankara’yla ilgili birçok projesi olduğunu belirterek Kızılay ile ilgili şunları kaydetti:

“Kızılay’ı pırıl pırıl yapacağız, ışıl ışıl yapacağız. Yaşayan bir şehir, kentin kalbi yine Ulus. Tarih ve kültür yolu projemizle Ulus’u bir cazibe merkezi, bir turizm merkezi yapacağız. Dolayısıyla Ulus yeniden eski parıltılı ve ışıltılı günlerine dönecek. Ama Ankara'nın 5 yılı sönen bir Ankara olmuştur. Çölleşen bir Ankara olmuştur. Yeşil alanlar sökülmüştür, ağaçlar sökülmüştür, güller sökülmüştür. Onun yerine biliyorsunuz taşlar getirilmiştir. Ankara ormanlar şehri olacak. Ankara yeşil bir şehir. Ankara yeşil bir başkent olacak. Ankara'nın problemlerini çok kısa zamanda çözeceğiz.”

"ANKARA’DAKİ METRO AĞI SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK!"

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüştüğünü belirten Turgut Altınok, konuşmasına söyle devam etti:

“Ulaştırma Bakanı'mızla iki saat oturduk Ankara'yı konuştuk. Ankara'daki metro ağını hızlı bir şekilde genişleteceğiz. Ankara'mızın birçok noktasına otoparkları da yapacağız. Vatandaşlarımız kısa sürede metroyla gidebilecek. Özellikle havalimanı. Yani baktığınız zaman havalimanından metrosu olmayan neredeyse başkent yok. Havalimanı metrosunu hızlı bir şekilde yapacağız. Yıldırım Beyaz Üniversitemizde yaklaşık 10 bin öğrenci var. Zamanla bu öğrenci sayısı artacak.”

whatsapp-image-2024-01-26-at-12-47-12-1.png

Pursaklar, Altındağ, Keçiören ve semtlerini kapsayan bir metro ağından bahseden Altınok, şöyle konuştu:

“Keçiören metrosunu genişletiyoruz. Şehir Hastanemizden Kuyubaşı'na kadar, oradan havaalanı yolu metrosuyla bağlıyoruz. Bir taraftan Altındağ’a metro, bir taraftan Mamak’a metro. Başka yerlerde metro çalışmalarımız var. Onları daha sonra açıklayacağız. Bir de bulvarlar, yeni bulvarlar açılması lazım. Ankara'da. Maalesef Büyükşehir Belediyesinin açtığı bir tane bulvar yok. Ve açılmış olan bulvarlar var, ham şekilde. Alt yapısı ve asfaltının yapılması lazım. Bunlar açıldığı haliyle hâlâ maalesef duruyor. Yani Ankara'nın 5 yılı boş yıl. Heba ve heder olmuştur. Ankaralılara şunu söylüyoruz; gelin bu 5 yılı değerlendirin. Büyükşehir Belediyesinin imkânları ve hükümetimizin imkanlarıyla Ankara'mızı birçok eser ve hizmetle donatacağımız gibi trafik, ulaşım, otopark problemini de çözeceğiz. Bir üç, beş sene sonra Ankara'nın trafiği İstanbul'dan daha berbat hale gelecek, daha çekilmez hale gelecek. Günlük hayatımızın, yaşamımızın önemli bir bölümünü maalesef trafikte geçirmek zorunda kalacağız. Eskiden sabah akşam trafik vardı. Şimdi sabah akşam trafiği saatler uzadığı gibi bekleme saatlerimiz de arttı (pik saatlerde dahi) Ankara'da ciddi bir trafik problemi var. Çözüm var, çare var, kolay; Altınok...”

whatsapp-image-2024-01-26-at-12-47-04.png

Daha sonra işyerlerini ziyaret eden Turgut Altınok, esnaf ve vatandaşla sohbet etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Altınok, esnafın taleplerine ilişkin çözüm önerilerini anlattı.

whatsapp-image-2024-01-26-at-12-47-05.png

Ziyareti sırasında esnafa, hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Altınok, cuma namazını Maltepe Camii’nde kılıp vatandaşlarla sohbet etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.