Ankara Kalkınma Ajansı’ndan genç yazılımcılara fırsat

Ankara Kalkınma Ajansı, yazılım sektöründe gençlerin istihdamını artırmak amacıyla başlattığı GENÇİS programıyla 35 yaş altındaki gençlere çevrim içi eğitim imkânı sunuyor. Program kapsamında her katılımcıya 62 bin 544 lira değerinde destek sağlanacak.

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan genç yazılımcılara fırsat
Yayınlanma:

2024 Yılı İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Destek Programı (GENÇİS), Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirildi. Bu program, gençlerin yazılım sektöründe nitelikli iş gücüne katılmalarını teşvik ediyor. Program çerçevesinde 35 yaşını doldurmamış 178 genç, yazılım alanında çevrim içi eğitim alarak kariyerlerine yeni bir yön verecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa, Ankara’da veya 2023 yılındaki depremden etkilenen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ikamet eden ve 35 yaşından gün almamış gençler başvurabilecek. Üniversitelerin dört yıllık sayısal veya eşit ağırlıklı bölümlerinden mezun olanlar ya da iki yıllık bilişimle ilgili bölümlerden mezun kişiler de programa katılım için uygun.

EĞİTİM DETAYLARI

Eğitimler tamamen çevrim içi olarak gerçekleştirilecek ve katılımcıların derslere en az yüzde 90 oranında katılım sağlamaları gerekecek.

BÜTÇE VE DESTEK

Toplam bütçesi 11 milyon 132 bin 870 lira olan GENÇİS programı, her katılımcıya 62 bin 544 lira değerinde destek sunuyor. Bu destek, yüzde 100 faizsiz bir şekilde sağlanacak ve genç yazılımcıların iş gücü piyasasına daha kolay entegre olmalarına katkı sağlayacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.