ABB'den Bağdat Caddesi’ne neşter! Herkes bu çalışmayı bekliyordu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Yenimahalle, Batıkent ve Demetevler bölgelerini birbirine bağlayan Bağdat Caddesi üzerinde büyük bir altgeçit inşasına başladı. Mevcutta sinyalize olarak hizmet veren kavşakta bugün itibarıyla çalışmalar başladı ve 600 metre uzunluğunda, 2 gidiş-2 geliş şeklinde bir altgeçit yapılması planlandı.

ABB'den Bağdat Caddesi’ne neşter! Herkes bu çalışmayı bekliyordu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yenimahalle Bağdat Caddesi'ndeki yoğun trafik akışını düzenlemek ve sürücülerin daha güvenli ve hızlı bir yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan bu proje, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sosyal medya hesaplarında geçmişte duyurulmuştu. Yavaş, “Yeni projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz! Batıkent ve Demetevler bölgesini birbirine bağlayan Bağdat Caddesi üzerinde: 600 metre uzunluğunda kavşak, 2 gidiş-2 geliş olarak uygulama projesi hazır. Nisan 2024'te ihaleye çıkıyoruz” ifadelerine yer vemşiti.

1-001.jpg

YENİLİKÇİ ÇÖZÜM: BAĞDAT VE ABDÜLHAK RENDA CADDESİ KESİŞİMİ

Bu yenilikçi çözümün, Bağdat Caddesi ile Abdülhak Renda Caddesi kesişiminde gerçekleştirileceği aktarıldı. Altgeçit ve katlı kavşak ile Yıldız Sanayi ve OSTİM bölgelerine trafik dağılımlarının daha rahat hale getirilmesi planlandı. Bu sayede, trafik kesintisiz hale getirilerek Yıldız Sanayi ve OSTİM bölgelerine giriş ve çıkışların daha düzenli olması öngörülüyor.

1-2-001.jpg

TRAFİK DÜZENLEMELERİ VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bugün itibarıyla, Bağdat Caddesi’ne neşter atıldı ve proje yapımı için yollar tek yönlü olarak kapatıldı. Trafik akışının devam etmesi için tek taraftan gidiş-dönüş yolu açıldı. Bu düzenlemelerle, inşaat süreci boyunca sürücülerin güvenliği ve trafik akışının sürekliliği sağlanacak.

1-1-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.