Akyurt Meslek Yüksekokulu kuruldu

Ankara Üniversitesinin bünyesinde, , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yaptığı genel kurul sonucunda Akyurt Meslek Yüksekokulu kuruldu.

Akyurt Meslek Yüksekokulu kuruldu
Yayınlanma:

Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından önerilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulda onaylanan teklif ile Akyurt Meslek Yüksekokulu resmi olarak kuruldu.

İLÇEDEKİ SANAYİ KURULUŞLARININ İŞGÜCÜ İHTİYACI KARŞILANACAK

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçedeki sanayi kuruluşlarının işgücü ihtiyacını karşılamak ve nitelikli eleman açığını kapatmak amacıyla Ankara Üniversitesi ile işbirliği yaparak yüksekokulun kurulmasını sağladı. Akyurt Meslek Yüksekokulu'nun kuruluşu nedeniyle Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve diğer üst düzey yöneticiler, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile bir araya gelerek işbirliği ve kuruluş sürecini değerlendirdi.

AKYURT'UN TEKNOLOJİK ALT YAPISINI YANSITACAK

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yapılan toplantıda, bu yıl içinde kurulan iki meslek yüksekokulundan birinin Bala Meslek Yüksekokulu, diğerinin ise Akyurt Meslek Yüksekokulu olduğunu belirtti. Akyurt Meslek Yüksekokulu'nun, Akyurt'un sahip olduğu teknolojik altyapıyı yansıtan bir okul olacağını vurgulayan Ünüvar, bölgede faaliyet gösteren önemli şirketlerin yatırımlarının bulunmasının önemine değindi. Bu okulun, bu şirketler için nitelikli eleman yetiştirmenin yanı sıra öğrencilerin kolayca istihdam edilebilme potansiyeline sahip olacağını ifade etti. Rektör, yerel yönetimlerin okulu sahiplenmesinin önemine de vurgu yaparak, katılımcılardan okula yüksek bir destek beklediklerini belirtti.

BÖLGEYE KATKI SAĞLANACAK

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, samimi bir atmosferde gerçekleşen toplantıda, kurulan meslek yüksekokulu hakkında bilgi vererek, desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Ayık, öğretim görevlileriyle yapılan işbirliğinin olumlu sonuçlandığını belirterek, Akyurt Belediyesi olarak bölgeye katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Ankara Üniversitesi'nin ilçelerine açtığı meslek yüksekokulunun büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu ifade eden Ayık, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.