Ankara'da yıllardır süren 'Dost' buluşmaları

Ankara’da kitap denince akla ilk gelen yerlerin başında Dost Kitabevi geliyor. Kızılay’daki merkezi konumda olan Dost, yıllardır Ankaralıların vazgeçilmezi olmayı başardı.

Ankara'da yıllardır süren 'Dost' buluşmaları
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Ankara’da kitap denince akla ilk gelen yerlerin başında Dost Kitabevi geliyor. Kızılay’daki merkezi konumu ile de diğer kitabevlerinden bir adım öne çıkan Dost, yıllardır hem kitap çeşitliliği hem kapısının önü ile Ankaralıların vazgeçilmezi olmayı başardı.

Kızılay’da buluşmak isteyenlerin randevu noktası olan 'Dost’un önü' yıllardır değişmeyen buluşma noktası olmayı sürdürüyor.

Kızılay metro istasyonundan ister Karanfil çıkışı, ister Yüksel Caddesi çıkışından ulaşılabilecek bu nokta yıllardır Ankaralıları buluşturuyor.

“Dost’un önünde buluşalım!”, “Dost’un önünde bekliyorum!” şeklinde verdiğiniz randevuları düşündüğünüzde siz de kim bilir kaç kez burayı kullandığınızı hatırlayacaksınız.

dost-kitap.jpg

İÇERİSİ BİR DERYA

Kapısının önüyle birçok insanı birbirine kavuşturan, birçok organizasyonun başlangıcı olan Dost, içeriye adım atanlar için de başka bir derya. Ankara’nın kitap çeşitliliği olarak en önemli kitabevlerinden yolan Dost, yıllar içinde rakipsiz olabilmeyi ya da rakiplerinin hep bir adım önünde olabilmeyi başardı.

İki kattan oluşan yapı, üst katı dergi, kitap ve ajanda gibi konularda müşterilerine hizmet verirken alt katında daha çok sınav hazırlık kitaplarıyla karşımıza çıkıyor. Üst kattaki ufak bir bölümde çocuk kitaplığı da olan Dost’u çocuklar da en az yetişkinler kadar sık ziyaret ediyor.

İçerisinde yer alan ağacı kesmeyerek büyümesi için bir camekan oluşturulan ve gökyüzüne çıkışına müsaade edilen ağaca da hayran olmamak elde değil.

dost-k3.jpg

DOST KİTABEVİ'NİN TARİHİ

1977 yılında Zafer Çarşısı’nda başlayan Dost’un hikayesi artık 50 yıla dayandı. İsim seçimi ise kitabevinin ilk müşterilerine sorularak ortaya çıkıyor. En çok öne çıkan on isim üzerinde tartışan arkadaşlar Dost’ta karar kılıyor.

Zamanla kendi yayınevlerini de kurarak, kitabevinde kendi kitaplarını da satıyorlar. 1977 yılında Zafer Çarşısı ile başlayan hikaye Karanfil, Konur, Tunalı Hilmi olarak devam etse de şu anda ekonomik gerekçeler ve dönüşen Ankara sebebiyle sadece Karanfil’de yollarına devam ediyorlar.

dost-k2.jpg

Siz de Ankaralılar için 'kavuşmanın merkezi' olan Dost’un önünde bir arkadaşınızla buluşacaksanız birkaç dakika da olsa Dost’un havasını solumak için içeri adım atın ve bu tarihe bir kez daha şahitlik edin.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.