Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yeni üyelerini bekliyor: Söz sırası çocuklarda

Ankara’da Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 21 Nisan 1995 tarihli kararıyla kurulan Çocuk Meclisi’nin, 28. Dönem üyelik başvuruları sürüyor. 9- 14 yaş arası çocuklar için son başvuru tarihi 31 ekim.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yeni üyelerini bekliyor: Söz sırası çocuklarda
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin yeni dönem başvuruları sürüyor. 9- 14 yaş arası ilk ve orta okul öğrencilerinin başvurabileceği Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. Dönem üyelerini bekliyor.

YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ ÇOCUKLAR

Türkiye Cumhuriyeti Başkenti Ankara, aynı zamanda siyasetin ve bürokrasinin ve iletişimin de başkenti olarak Başkentli çocukların görüşlerini, çözüm önerilerini, sorunlara bakış açılarını ve tavsiyelerini dinlediği Çocuk Meclisi Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 28. Dönem üyelerini bekliyor.

Çocuklar için yaşadığı alanları daha güzel kılmak, yerel yönetimin gücünün farkına varmak adına da oldukça değerli olan Çocuk Meclislerinde 28. Dönem için başvuralar sürüyor.

Başkentli çocukların, Çocuk haklarını, demokrasi ve çatışma- uzlaşma ilişkilerini de öğrendiklerini, iletişim ve sosyalleşme adına önemli yol katettikleri Çocuk Meclisleri için başvurular 25 Eylül tarihinde başlamıştı. 31 Ekim tarihine kadar sürecek olan başvurular sonucu Çocuk Meclisi’ne girmek için 5 Kasım’da seçim gerçekleşecek.

9.jpg

BAŞVURULAR ONLİNE OLARAK 31 EKİM’E KADAR YAPILABİLECEK

28. Dönem Çocuk Meclisi üyesi olmak isteyen ilk veya ortaokul öğrencisi 9-14 yaş arasındaki hevesli çocuklar başvurularını, https://cocukmeclisibasvuru.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden yapabilecek.

Adresteki formda yer alan bilgiler doğrultusunda, aday çocuklar [email protected] adresine aday tanıtım videolarını göndererek başvurularını tamamlayacak.

Başvuru sürecinin bitmesinin ardından 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimle birlikte 28. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan mazbatalarını alarak görevlerine başlayacak.

8.jpg

MECLİSİN FAALİYETLERİ

Çocuk Meclisi; 2 ayda bir hazırlanan “ÇOCUKÇA” Dergisi ile aylık hazırlanan “ÇOCUKLARIN ANKARASI” Broşürünü yayınlamaktadır.

Çocuk Meclisi Çalışma Komisyonları

Eğitim Komisyonu

Kültür ve Sanat Komisyonu

Çevre ve Sağlık Komisyonu

Barış ve Kardeşlik Komisyonu

Yardımlaşma Komisyonu

Çoçuk Hakları Komisyonu

Basın-Yayın Komisyonu

Spor Komisyonu

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.