Ankara, İstanbul, İzmir... Ulaşım ücretsiz olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

Ankara, İstanbul, İzmir... Ulaşım ücretsiz olacak
Yayınlanma:

İstanbul'da, otobüs seferleri cumartesi tarifesine göre düzenlenecekken, metrobüs seferleri hafta içi programına uygun olarak işleyecek.

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri toplu ulaşım hizmetlerine ilişkin bilgilendirme yaptılar.

Ankara'da, EGO Genel Müdürlüğü'ne ait toplu taşıma araçları 23 Nisan'da ücretsiz hizmet verecek. Sabah 06.00'dan gece 24.00'e kadar EGO'nun otobüsleri, raylı sistemler ve teleferik ücretsiz olacak.

İstanbul'da, İETT, kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ı olan yolcuların ücretsiz seyahat edebileceğini belirtti. Otobüs seferleri cumartesi tarifesine uygun olacakken, metrobüs seferleri hafta içi programına göre işleyecek. Ancak, belirli hatlarda ücretsiz uygulama geçerli olmayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 23 Nisan'da tüm toplu taşıma araçlarını ücretsiz hizmete sunacaklarını açıkladı. İZBAN, İZDENİZ, İZULAŞ, METRO, ESHOT, İZTAŞIT ve tramvay seferleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Ankara, İstanbul ve İzmir'deki metro ve raylı sistemlerde 23 Nisan'da ücretsiz hizmet verileceğini duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.