Ankara Kumrular Sokak'ta yayadan çok araç var!

Ankara’nın Kızılay semtinde yer alan tarihi Kumrular Sokak, yayalardan çok park edilmiş araçlarla dolu. Esnaf ve yayalar, araçların kaldırımları bile işgal ettiği bu durumdan şikâyetçi. Yetkililerden, bölgedeki park sorununa çözüm aranıyor.

Ankara Kumrular Sokak'ta yayadan çok araç var!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Kızılay semtinde yer alan ve şehrin önemli yaya bölgelerinden biri olan Kumrular Sokak, son zamanlarda yaya trafiği yerine park edilen araçlarla mücadele ediyor. Tarihi öneme sahip sokak, Sakarya, Yüksel ve İzmir caddeleriyle birlikte Kızılay’ın en işlek noktalarından biri olma özelliğini taşırken; bugünlerde, yoğun insan trafiği yerini araç yığınlarına bırakmış durumda.

kumrular4.jpg

ARAÇLAR YAYALARIN YERİNİ ALDI

Kumrular Sokak, her gün binlerce Ankaralıyı ağırlarken, sokaktaki araç parkı sorunu yayaların rahat hareket etmesini engelliyor. Özellikle dükkânların önlerine park edilen araçlar, hem esnafın işini zorlaştırıyor hem de yayalar için güvenli bir alan bırakmıyor. Kaldırım kenarlarına hatta kimi zaman kaldırımların üzerine park edilen araçlar, bölgedeki yaya akışını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor.

kumrular3.jpg

İŞLETMELERİN ÖNÜ KAPANIYOR

Sokakta iş yeri bulunan esnaflar, bu durumun dükkanlarının önünün kapanmasına neden olduğunu ifade ediyor. Birçok işletmenin önü kapalı olduğu için dükkanlarına ulaşmak isteyen müşteriler, araçların arasından geçmek zorunda kalıyor.

kumrular2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.