Ankara Ulus'un kalbindeki boş arazi için proje çalışmaları bekleniyor

Yeni Ulus Hali’nin arkasındaki boş arazide yapılması planlanan proje için Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) iki aydır süren ölçüm çalışmaları mahalle esnafı ve sakinlerini meraklandırmaya devam ediyor. Balıkçılık dükkânı sahibi Özgür Yeter, çalışmaların başlamaması nedeniyle belirsizliğe dikkat çekti.

Ankara Ulus'un kalbindeki boş arazi için proje çalışmaları bekleniyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'nın tarihi semtlerinden Ulus’ta, Yeni Ulus Hali’nin arkasındaki boş arazide yapılması planlanan proje için Ankara Büyükşehir Belediyesinin ölçüm çalışmaları devam ediyor. Araziye oturma alanı, peyzaj ve kaldırım çalışmaları yapılması planlanan proje için yaklaşık iki aydır süren bu çalışmalar, henüz somut bir adım atılmamış olması nedeniyle mahalle esnafı ve vatandaşlar arasında merak uyandırıyor.

1.png

"NE ZAMAN BAŞLAR, NE ZAMAN BİTER BİLMİYORUZ"

Meydanın hemen bitişiğinde yer alan balıkçılık dükkânını işleten Özgür Yeter, belediyenin sürekli olarak proje çalışmalarını yürüten ekiplerinin geldiğini; fakat somut bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti. Yeter, "Mevcut elektrik direklerinin kablolarını yer altından nasıl geçireceklerini hesaplıyorlar. 2 aydır proje çizimi için belediyeden geliyorlar ama herhangi bir çalışma başlamadı. Ne zaman başlar, ne zaman biter bilmiyoruz." diyerek sürecin belirsizliğine dikkat çekti.

1-1.png

Mahalle sakinleri ve esnaf, bu projenin hem çevre düzenlemesi hem de bölgeye yeni bir soluk kazandırma açısından önemli olduğunu dile getirdi ama belirsizliklerin devam etmesinin, bölgedeki günlük yaşamı da etkilediğini aktardı.

1-2.png

ABB’DEN PROJE AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

ABB’nin Ulus gibi tarihi ve merkezi bir bölgede gerçekleştireceği bu projenin detayları ise henüz netleşmedi. Projenin kapsamı, ne zaman başlayacağı ve hangi aşamalardan geçeceği konusunda ABB'den resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

1-001.png

Ulus’un bu boş arazisinde başlaması beklenen projenin sadece fiziksel bir dönüşüm değil, aynı zamanda bölgenin tarihi ve sosyal dokusuna katkı sunması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.