Ali Babacan: Tedbir alınmazsa FETÖ gider METÖ gelir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fethullah Gülen’in ölümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan: Tedbir alınmazsa FETÖ gider METÖ gelir
Yayınlanma:

Babacan, Gülen’in Türkiye’ye büyük zarar verdiğini belirterek, “Fethullah Gülen yakın tarihimizde bu ülkeye en büyük zararı veren insanlardan biridir. Kurduğu yapıyı darbe teşebbüsüne kadar götürecek, bu ülkenin Meclisini kendi ülkesinin savaş uçakları tarafından bombalanmasına sebep olacak kadar dengesini yitirmiş bir insandı” dedi.

Habertürk’te katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Babacan, Gülen’in dini kutsalları istismar ederek kitleleri yanlış yönlendirdiğini ve toplumda derin yaralar açtığını ifade etti. Babacan, “Keşke zamanında Türkiye’ye iade edilebilseydi, yaptıklarının hesabını mahkemelerimizde verebilseydi. Ama tabii ki başka bir hesap yeri de var; o hesapta ne yapar bilemem” diye ekledi.

Açıklamalarına devam eden Babacan, devletin benzer yapılarla pazarlığa girmemesi gerektiğini vurguladı. “Birincisinde istihbarat mutlaka çok iyi çalışmalıdır. İkincisinde ehliyet ve liyakate dikkat etmek gerekmektedir” diyen Babacan, devlet kurumlarının yapılandırılmasında referanslarla hareket edilmesinin risk taşıdığını belirtti.

Babacan, “Kamuya alımlarda ehliyet ve liyakat bu işin en önemli çarelerinden birisidir. Aksi taktirde FETÖ gider METÖ gelir. Devlet yönetirken çok dikkatli olmak zorundasınız. Asla bu yapılarla pazarlığa, ‘al ver’e girmemek gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.