Ankara Valisi Vasip Şahin'den Gaziler Günü mesajı

Ankara Valisi Vasip Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yaptı. Şahin, "Cesaretin ve fedakârlığın timsali olan gazilerimiz, bizlere vatanseverliği en derin şekilde izah etmektedirler" ifadelerini kullandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin'den Gaziler Günü mesajı
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de “Gazi” unvanının verilmesi her yıl "Gaziler Günü" olarak kutlanıyor. Ankara Valisi Vasip Şahin de sosyal medya hesabı üzerinden "Gaziler Günü" dolayısıyla mesaj paylaştı.

Vali Şahin, mesajında "Cesaretin ve fedakârlığın timsali olan gazilerimiz, bizlere vatanseverliği en derin şekilde izah etmektedirler" ifadelerini kullandı.

"KAHRAMAN MİLLETİMİZE VEFA BORCUMUZDUR"

Kahraman gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şahin, "Milletin birliği ve vatanın bütünlüğü için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, aziz milletimiz için her daim gurur kaynağı olmuştur. Cesaretin ve fedakârlığın timsali olan gazilerimiz, bizlere vatanseverliği en derin şekilde izah etmektedirler. Onlardan aldığımız manevi miras, ülkemize duyduğumuz sevgi ve sadakatimizi her geçen gün daha da güçlendirmektedir. Bu mukaddes emaneti hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak, kahraman milletimize vefa borcumuzdur. Yaşadığımız toprak parçasını vatana dönüştüren, bizlere millet olma şuurunu aşılayan şehit ve gazilerimizin hatırası, milletimizin gönlünde ebediyen canlı kalacaktır" dedi.

Şahin, "19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanı verilişinin yıl dönümünde, tüm gazilerimizin gününü kutluyor; aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.