Ankara yöresel lezzetlerinde bugün!

Ankara birçok yöresel yemeğiyle ön plana çıktığı gibi çorbalarıyla da popülerlik kazanmaya devam ediyor. Havaların iyiden iyiye soğuduğu bugünlerde Toyga Çorbası içleri ısıtan bir lezzet olarak hafızalara kazınacak.

Ankara yöresel lezzetlerinde bugün!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ankara, tarihi geçmişiyle birçok kültürel unsuru bünyesinde barındırıyor. Gelenek ve görenekleri en iyi temsil eden şey bir şehrin mutfağı olarak bilinirken, Ankara yemekleri de derin lezzet dokusuyla kültürel yapıyı en iyi şekilde yansıtıyor. Toyga Çorbası da bu tatlardan bir tanesi...

FARKLI BİR ÇORBA ARAYANLAR İÇİN: TOYGA ÇORBASI

Toyga Çorbası Ankara'nın en özel yemeklerinden biri olarak biliniyor. Bu çorba hem ismi hem de tadıyla diğer türlerinden farkını ortaya koyuyor. Tarhana, mercimek gibi klasikleşen çorbalardan sıkılanlar için Toyga Çorbası muhteşem tadıyla sizler tarafından denenmeyi bekliyor. Toyga Çorbası sofralarda başlangıç olarak tercih edilebilirken, başlı başına bir ana yemek olarak da sunulabiliyor.

toyga-corbasi2.jpg

Ankara'nın ender lezzetlerinden biri olan Toyga Çorbası, yarma, nohut ve yoğurtla yapılıyor. Malzemelerin kullanımı yapılacak olan kişi sayısına göre değişiyor. Toyga Çorbası'nı diğer çorbalardan ayıran en önemli özelliği ise içerisine et suyu konulması.

Toyga Çorbası'nı yapmak için öncelikle yarma ve nohutlar haşlanıyor. Sonra yeteri kadar süzme yoğurt içerisine un, yumurta, tuz, nohut, yarma ve et suyu eklenerek ocağa alınıyor. Çorba piştikten sonra üzerine kızarmış tereyağlı pul biber sosu gezdiriyor. Sıcak bir şekilde servis ediliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.