Ankara’da ASALA tarafından şehit edilen diplomatlar anıldı

ASALA terör örgütü tarafından şehit edilen Türk diplomatlar, mezarları başında yapılan bir törenle anıldı.

Ankara’da ASALA tarafından şehit edilen diplomatlar anıldı
Yayınlanma:

İYİ Parti eski Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Gökşen Anıl Ulukuş, beraberindeki heyetle birlikte Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki Dışişleri şehitliğinde buluşarak, ASALA’nın hedef aldığı diplomatları andı. Şehitlerin ruhuna dua edilip mezarlara karanfiller bırakıldı. Akif Sarper, grup adına yaptığı basın açıklamasında, “Bugün burada, terör saldırıları sonucu kaybettiğimiz Dışişleri şehitlerimizi anmak için toplandık. Ermeni terör örgütlerinin 1973-1984 yılları arasında düzenlediği silahlı ve bombalı saldırılar sonucunda 31 diplomatımız ve 58 vatandaşımız şehit oldu. Hiçbirini unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

aw317758-02.jpg

Sarper, konuşmasında ASALA’nın 1980'li yıllarda PKK ile yakın iş birliği yaptığını belirterek, Osmanlı döneminde yabancı devletlerin kışkırtmalarıyla Ermeni örgütlerinin ayrılıkçı hareketler başlattığını ifade etti. “1973’te Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir’in şehit edilmesiyle ASALA terörü başlamıştır. 1980'lerde PKK ile iş birliği yapmışlardır. Son dönemde bu iki terör örgütünün isminin tekrar yan yana anılmaya başlaması dikkat çekici” şeklinde konuştu.

aw317758-03.jpg

Sarper, ASALA ve PKK arasındaki iş birliğine dair bilgi vererek, “Eski bir ASALA teröristi olan Minassian’ın Fransa'dan Ermenistan’a ve ardından Karabağ’a gitmesi, basında yer bulmuştur. Ayrıca, PKK-ASALA iş birliğinin 2016 yılında erişime açılan CIA belgelerinde de yer aldığını hatırlatmak isterim” dedi.

aw317758-04.jpg

Akif Sarper, ASALA’dan PKK’ya, DEAŞ’tan FETÖ’ye kadar terörün her türlüsüne karşı güvenlik güçlerinin mücadelesini vurgulayarak, “Millet olarak güvenlik güçlerimizin yanındayız. Gerektiğinde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız. Terörün amaçlarına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Korkutmak istediklerinde korkmayacağız, sindirmek istediklerinde sinmeyeceğiz. Asla teslim olmayacağız. Onlar bölmek istedikçe biz birleşeceğiz. Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.