RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den 'Açık Radyo' eleştirilerine sert cevap: "Yanlış ve eksik haberleri kabul etmiyoruz"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Açık Radyo’nun yayın lisansının iptaliyle ilgili kamuoyunda yer alan açıklamalara yönelik açıklamalarda bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den 'Açık Radyo' eleştirilerine sert cevap: "Yanlış ve eksik haberleri kabul etmiyoruz"
Yayınlanma:

Şahin, Açık Radyo'nun "1915 olayları" konusunda "soykırım" ve "katliam" ifadelerini kullanmasına yönelik müdahalenin yasal zorunluluktan kaynaklandığını vurguladı ve Üst Kurulun kanunlara bağlı hareket ettiğini belirtti.

Şahin, RTÜK'ün Açık Radyo’ya 1915 olaylarına dair ifadeler sebebiyle en üst seviyede para cezası ve beş kez program durdurma cezası uyguladığını ifade etti. Ancak, Açık Radyo'nun bu yaptırımlara rağmen yayınlarına devam ettiğini tespit ettiklerini belirterek, Üst Kurulun lisans iptali kararı almak zorunda kaldığını dile getirdi. Şahin, 6112 sayılı Kanun'un 32. maddesinin açık hükümleri gereği bu durumda Üst Kurulun takdir hakkı olmadığını belirterek, "Kanun koyucu bu tür durumlarda Üst Kurula lisans iptali yönünde hareket etme zorunluluğu getirmiştir" dedi.

Şahin, RTÜK’ün kararına yönelik eleştirilerin yanıltıcı olduğunu ifade ederken, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti ve Açık Radyo’nun kararı Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıma hakkına sahip olduğuna dikkat çekti. Başkan Şahin'in açıklaması, RTÜK'ün bu süreçteki tutumunun yasal çerçevede zorunlu bir adım olduğunu vurguluyor.

Ebubekir Şahin, resmi X hesabından da "Açık Radyo’nun yayın lisansını kanunlardan kaynaklanan görevini yerine getirerek iptal eden Üst Kurulumuzu hedef alan yanlı açıklamalar ile bu beyanlara dayanan yanlış ve eksik haberleri kabul etmiyoruz. Çünkü…" ifadelerini kullanarak gerekçeyi paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.