Ankara'da lezzetli ve doyurucu yemek isterseniz, Etli Keşkek’i deneyin

Yapımı oldukça zahmetli ancak Anadolu'nun en lezzetli yemeklerinden biri olan etli keşkek, bayramlarda ve özel günlerde sofraları şenlendiren vazgeçilmez bir tat olarak öne çıkıyor. Fatma Mangal da etli keşkek tarifini ve püf noktalarını anadolugazete.com.tr ile paylaştı.

Ankara'da lezzetli ve doyurucu yemek isterseniz, Etli Keşkek’i deneyin
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Buğdayların kaynatılmasıyla elde edilen Anadolu'nun en lezzetli yemeklerinden biri olan etki keşkek; keşkek, kuru et, nohut ve tereyağı ile birlikte pişirilir.

İşletme yönetimi mezunu, 32 yaşındaki Fatma Mangal, yapımı oldukça zahmetli olan etli keşkek yapımının sırrını anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Mangal, “Keşkek, buğday ve kırmızı etin 6-8 saat arasında pişip harmanlanmasıyla oluşan bir lezzet. Malzemeleri önceden hazırlıyoruz, sonra kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra iyice dövülüyor. Bu yemeğin özelliği sürekli dövülerek pişmesidir. Kaynayan buğdaylar, et ve nohut ile birlikte pişiriliyor. Pişen keşkek, tereyağı ve salça ile birlikte servis ediyoruz. Etli keşkek genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılır ancak, her mevsimde de keşkek bulmak mümkün” dedi.

4534c864-90c5-4a4d-b689-f0f34368247e.jpeg

KAÇIRILMAYACAK BİR LEZZET

Eşsiz lezzetlerden biri olan etli keşkek yemeğine ilginin oldukça fazla olduğunu söyleyen Fatma Mangal, "Bu güzel lezzeti beğenen ve severek yiyen kişi sayısı oldukça fazla. Porsiyonu ise 100 TL. Ankara ve birçok ilimizde, lezzetli ve doyurucu bir yemek olan etli keşkeği yeme şansına sahipsiniz. Başkentliler etli keşkek’in tadına baksınlar. Kaçırılmayacak bir lezzet bu mutlaka yesinler” dedi ve aşağıda sizler için sıraladığımız tarifi paylaştı.

Etli keşkeği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde:

* 500 gram buğday
* 250 gram kuru et
* 1 su bardağı nohut
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* Tuz

113ad5c4-3afe-49cc-bae5-749f2389c630.jpeg

Tokat etli keşkeği yapmak için şu adımları takip edin:

1. Buğdayı bir gece önceden ıslatın.
2. Nohudu ayrı bir kapta ıslatın.
3. Kuru eti haşlayın.
4. Bir tencereye buğdayı, nohutu ve haşlanmış kuru eti ekleyin.
5. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
7. Kısık ateşte iyice döverek pişirin.
8. Piştikten sonra tereyağını ve salçayı ekleyin.
9. Tuz ile tatlandırın.
10. Sıcak servis yapın.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum