Ankara'da simitçi rekabeti kızıştı: Simiti 10 liranın altında sattığı için tepki gördü

Ankara Kızılay'da simit satan Yıldız Adlu, yakın bölgede başka bir simitçinin fiyatlarını düşürmesine tepki gösterdi. Adlu, "Fiyatları düşürünce kazancım düşüyor." dedi.

Ankara'da simitçi rekabeti kızıştı: Simiti 10 liranın altında sattığı için tepki gördü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Kızılay meydanında sabahın erken saatlerinde gelip, bütün gün simit satarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Yıldız Adlu, yakın bölgede kendisi gibi simit satan başka bir meslektaşının simit fiyatlarını düşürmesine tepki gösterdi.

Adlu, "Normalde bir simit 10 TL ama benim gibi simit satan bir abi var. O, simitin fiyatını düşürünce ben de düşürmek zorunda kalıyorum. Fakat onun sattığı yerde alım daha fazla olduğu için onu etkilemiyor. Ancak ben fiyatı düşürünce kazancım da düşüyor. Bunu bana niye yapıyor anlamıyorum. Örneğin ben günde 80 simit satarken, kendisi ise 300- 400 simit satıyor ve buna rağmen fiyatı indirerek kazancımı etkiliyor. Tabii ki ben de isterim vatandaşımız düşük fiyata simit alsın ama kazanç olmayınca ben çok zorlanıyorum.” diyerek isyanını dile getirdi.

83a7ff69-7fba-401a-983b-53c074947651.jpeg

"SİMİT SATMAYA MECBURUM"

Sabahın erken saatlerinde simitleri almak için evden çıktığını, saat 7’de Kızılay’da simit satmaya başladığını belirten Adlu, "Eşim emekli ve hasta. 7 bin 500 TL emekli maaşı alıyor. Bu parayla nasıl geçineceğimi bilmiyorum. Elektrik, Su, ev kredisi, giderler çok. Ben de mecburen simit satıyorum. Üstelik benim de rahatsızlıklarım var, ayakta zor duruyorum. Şeker, tansiyon kalp, rahatsızlığım var. Belimde de platin var. Simit satmaya mecburum yoksa oturduğum evi de kaybederim." ifadelerini kullandı.

fc9ddd6d-97e3-4ab5-844b-7e49f079af73.jpeg

"SESİMİZİ DUYSUNLAR"

Röportaj esnasında simit almaya gelen Birsen Kaya da anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran’a hayat şartlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

06153e2e-fd0e-480b-9be2-64c4b28d33bb.jpeg

Kaya, "Hayat şartları çok zor. Gördüğünüz gibi ben de simit alıyorum. Acıkınca bir lokantada veya kafede yemek yiyecek param yok. Bu nedenle simit yeme lüksüm yok, çünkü öyle bir param yok. Son zamanlarda özellikle artan ev kiraları ve faturalar gerçekten vatandaşı çok mağdur ediyor. Bunun bir an önce önüne geçilmeli. Ev sahipleri kafalarına göre zam yapıyor. Bunun sonu yok. Bir kira asgari ücretin üstünde olamaz. Eğer olursa halk perişan oluyor. Evde iki kişi olmamıza rağmen yine de geçiremiyoruz. Emekli maaşı 7 bin 500 TL, eski kiracı olduğum için 6 bin TL kira veriyorum. Ev sahibim bana çık dedi. Kara kara düşünüyorum, nereye çıkarım nasıl yaşarım inan bilemiyorum. Yani gerçekten çok zorlanıyoruz. Artık sesimizi duysunlar." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.