Ankara'da sosyal medyadan büyük tuzak: 9 kişi yakalandı

Ankara'da sosyal medya üzerinden tuzağa düşürdükleri kişilerin paralarını çalan suç örgütü için harekete geçildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ankara'da sosyal medyadan büyük tuzak: 9 kişi yakalandı
Yayınlanma:

Sosyal medyadan tanışma tuzağına karşı Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İnternette tanıştıktan sonra buluştukları erkeklerin banka hesaplarındaki parayı çalan suç örgütüne yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medya üzerinden iletişim kurup, buluştukları erkeklerin telefonlarını çeşitli bahanelerle alan şahısların, telefon şifresini öğrendikten sonra kendilerini bekleyen sahte plakalı araçla kaçtıkları tespit edildi.

Telefon şifresiyle internet bankacılığı şifresi aynı olan erkeklerin hesaplarından kendilerine para aktardıkları veya kredi çektikleri ortaya çıktı. Suç örgütünün, erkekleri kandıran kadınlara da paranın üçte birini verdiği öğrenildi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 34 ayrı dolandırıcılık olayı için 9 kişilik suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınırken, 7 cep telefonuna da el konuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.