Ankara’da tarihi anıt onarılıyor

Ankara Ulus Atatürk Heykeli (Zafer Anıtı) çevresindeki taşların yenilenmesi gerektiğini duyurduğumuz haberin ardından ekipler harekete geçti. Tarihi anıtta restorasyon çalışması başladı…

Ankara’da tarihi anıt onarılıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

27 Kasım 2023’te yayımladığımız ‘Ulus Atatürk Anıtı’nın çevresi gölete döndü’ başlıklı haberimiz sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sorunun çözümü için ilk adımı attı. Anıttaki zarar gören kısımlar şeritle çevrilirken, alana uygun taşlar getirildi. Yenileme çalışmaları ise Ankara’nın kalbi Ulus’ta bugün itibarıyla başladı.

untitled-1.jpg

RESTORASYON ÇALIŞMASI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Ankara’nın hem yoğun hem de tarihi noktalarından biri olan Ulus Atatürk Heykeli (Zafer Anıtı) çevresinin düzenlenecek olması memnuniyetle karşılandı. Esnaf ile günlük olarak Ulus’u kullanan Ankaralılar, olumsuz görüntünün giderilmesiyle gelen turistlerin de kötü görüntü ile karşılaşmayacağını söyledi.

untitled-1-001.jpg

Ankara’nın en önemli bölgesi Ulus taşıdığı tarihi değerleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de en çok özen gösterdiği alanlardan. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Ulus’ta yaptığı projelerin yanında yeni projeleri olan trafiğin yer altına alınması, cephe yenileme çalışmalarının sürmesi, tarihi alan ve yapılarla ilgili planlamaların da gelecek dönem seçilmesi halinde gerçekleştirmesi bekleniyor.

untitled-1-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.