Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin yıldönümü kutlanıyor

Ulu Önder Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 101. yıldönümü olan 5 Ekim’de Ankara Kulübü ve Seymenler, saat 10.45’te Anıtkabir’i ziyaret edecek.

Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin yıldönümü kutlanıyor
Yayınlanma:

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 101. yıldönümü 5 Ekim’de kutlanacak. Ankara Kulübü ve Seymenler, 5 Ekim’de saat 10.45’te Anıtkabir’de Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıkacak.

“TÜM ANKARALILAR’I BEKLİYORUZ”

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, 5 Ekim 1922’nin Ankara için tarihi öneme sahip günlerden biri olduğunu belirterek, “Ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Beni Ankara’nın hamiyetli hemşehrileri arasına girmeye davet suretiyle tecelli eden iltifatınıza samimi ruhumdan arz-ı şükran eylerim…’ mektubuyla Ankaralılara hemşerilik beratı vermişti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara hemşeriliğini kabulünün yıldönümü vesilesiyle 5 Ekim saat 10.45’de yapılacak Anıtkabir ziyaretine tüm Ankaralıları davet ediyorum” dedi.

0888f34d-2927-4086-aa9b-a1867ea215a6.jpeg

“ANKARA ATATÜRK’TÜR, ANKARA CUMHURİYET’TİR”

Atatürk’ün tam 101 yıldır resmen Ankaralı olduğunu vurgulayan Özaslan, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek Başkenti kalacak olan Ankara’nın hemşerileri olarak, bu büyük emanetin en yüksek derecede idrakindeyiz. Atatürk’ün Ankara hemşeriliğini kabul edişinin yıldönümü ve Ankara’nın başkent oluşunu Ankara genelinde gerçekleştirilecek etkinliklerle hep birlikte kutlayacağız. Atatürk, Ankara’nın her türlü alanda gelişmesi için gayret ve çaba göstermiştir. Ankara, bozkır çiçeklerinden çok bozkır havasından çok Atatürk ve Cumhuriyet kokar. Ankara Atatürk’tür, Ankara Cumhuriyet’tir ve üçü ayrılmaz bir bütündür. Bizler de Ankara Kulübü Derneği olarak, Seymenler olarak, Atatürk ve Cumhuriyet şehri Başkentimiz için bu sevgiyi ilelebet sürdüreceğiz.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.