ATO Başkanı Baran'dan Bakan Işıkhan'a ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Ziyaret, Bakanlık binasında gerçekleşti ve ATO üyelerinin talepleri gündeme geldi.

ATO Başkanı Baran'dan Bakan Işıkhan'a ziyaret
Yayınlanma:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konuşmasında ATO üyelerinin karşılaştığı bazı sorunlara dikkat çekti. Özellikle, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemelerinde bankaların uyguladığı değişen komisyon oranlarının işverenler üzerinde önemli bir mali yük oluşturduğunu belirten Baran, bu konuda bankalarla görüşülmesi ve reel sektörün lehine çözüm bulunmasını talep etti.

''GENÇLER MESLEK LİSELERİNE YÖNLENDİRİLMELİ''

Baran, gençlerin meslek lisesine yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, işverenlerin meslekli işgücü ihtiyacını karşılamakta zorlandığını ifade etti. Mesleki ve teknik eğitim almış ara elemanların reel sektör için kritik öneme sahip olduğunu belirten Baran, bu konuda teşviklerin artırılmasını önerdi. Bedelli askerlikte ücret muafiyeti, sağlık giderlerinde indirim ve diğer teşvik unsurlarının ara eleman sorununun çözümünde etkili olacağını ifade etti.

Baran ayrıca, Bağ-Kur’luların prim ödeme gün sayısının, işçi ve memurların emeklilik prim gün sayısıyla eşitlenmesi gerektiğini söyledi. İşçi alacaklarına ilişkin zamanaşımı süresinin bir yıla indirilmesi gerektiğini de dile getirdi.

''HER İŞVEREN KENDİ DÖNEMİYLE SORUMLU TUTULMALI''

Ziyaret sırasında, hizmet alımı ihalelerinde personelin yeni yükleniciye geçişi konusunda da önerilerde bulunan Baran, işveren değişikliklerinde kıdem tazminatından özlük haklarına kadar her işverenin kendi dönemiyle sorumlu tutulmasını talep etti.

Ziyaretin sonunda, Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Bakan Işıkhan’a ATO üyelerinin taleplerini içeren bir dosya sundu. Baran’a ziyarette ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça, Ali İhsan Güçlü, Ali Yıldız, Halil İlik ve Yasin Özyolu eşlik etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.