Avrupa'nın tek deplasmanlı Sesi Görenler Ligi’nde Çankaya Belediyesi 9. kez şampiyon

Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Görme Engelliler Spor Federasyonu ortaklığında düzenlenen ve bu yıl onuncusu düzenlenen Sesi Görenler Futbol Ligi’nin bu sezonki şampiyonu daha önce sekiz kez bu kupayı kazanan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Kulübü oldu.

Avrupa'nın tek deplasmanlı Sesi Görenler Ligi’nde Çankaya Belediyesi 9. kez şampiyon
Yayınlanma:

Sezon başından beri rakipleriyle oynadığı maçlarda üstün performans sergileyen ve iki hafta önce şampiyonluğu garantileyen Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Kulübü, bugün de Ankara derbisinde Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nü Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda oynanan maçta Kahraman’ın nefis golüyle 1-0 yenmeyi başardı ve ligin son maçından da galibiyetle ayrılarak kupa sevincini galibiyetle perçinledi.

Maçın ardından Ligin gelişiminde ve engelli sporunda büyük katkı sahibi olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, TFF Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Serhat Aksen ve Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım ve TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Üyesi Musa Çiçek ile birlikte Avrupa’da tek olma özelliği taşıyan Deplasmanlı Sesi Görenler Futbol Liginde 10.sezonda 9. Kez şampiyon olan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Kulübü’ne ödülünü takdim etti.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Kulübü 2013 sezonunda başlayan ligde üst üste 8 kez şampiyon olmuştu. 2021 sezonunda ise İzmir Çağdaş Görmeyenler takımı şampiyonluğa ulaşmıştı. Başkent temsilcisi geçen sene ile birlikte üst üste ikinci kez toplamda ise 9. Kez şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonluk kutlaması kapsamında ve 3 Aralık Uluslararası Dünya Engelliler Günü kapsamında Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ev sahipliğinde bir program düzenlendi.

12-002.jpg

DÜZENLENEN PROGRAMDA ÖNEMLİ İSİMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Porgramda engelli sporunun gelişimine yadsınamaz katkılar sunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç ve TRT Spor Muhabiri Cem Çınar bu program kapsamında ödüllendirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.