'Camiden Sahaya' futbol turnuvasının kazananları kupalarını aldı

Akyurt Belediyesi, Akyurt Müftülüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Camiden Sahaya" futbol turnuvasının 10. sezonu, Akyurt Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen kupa töreniyle sona erdi.

'Camiden Sahaya' futbol turnuvasının kazananları kupalarını aldı
Yayınlanma:

Bu yıl onuncusu düzenlenen "Camiden Sahaya" futbol turnuvası, yaz aylarında camilerdeki Kur'an Kurslarına katılan öğrencilere hem dini eğitimlerini alabilme hem de hocalarının rehberliğinde spor faaliyetlerine katılabilme fırsatı sundu. Din görevlileri ise teknik direktörlük deneyimi yaşayarak farklı bir deneyim elde etti.

Kupa törenine, Akyurt Kaymakamı Metin Selçuk, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, AK Parti Akyurt İlçe Başkan Vekili Feyyaz Kaya, Meclis Üyeleri, Akyurt Belediyespor Başkanı Nadi Tiryaki gibi önemli isimlerin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ulucan, AKSİAD Başkanı Murat Karakaş, teşkilat mensupları, idari amirler ve davetliler de katıldı. Bu etkinlik, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek sporun ve dini eğitimin bir araya geldiği anlamlı bir etkinlik olarak öne çıktı.

Gençlere yönelik yatırımları sonuna kadar destekleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık törende yaptığı konuşmada "Camiye düzenli geldiğiniz, müsabakalarımıza katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Anneniz, babalarınız sizleri gönderdiler ki sizler de camide hem dini eğitiminizi aldınız hem de hocalarınızın önderliğinde sportif olarak kendinizi geliştirme imkanı buldunuz. Hocalarımız camide çocuklarımıza hem dini eğitim verdiler hem de teknik direktörlük yaptılar. Müftümüze, İlçe Spor Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Yine Akyurt Belediyespor'a teşekkür ediyorum. Antrenörlerimiz çocukların müsabakalarıyla birebir ilgilendiler, takip ettiler, yönettiler. Yine Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ve çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kıymetli çocuklar sizler katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Akyurt Müftüsü Adem Yıldız'ın açıklarından öne çıkanlar ise şunlar oldu "3 haftayı aşkın bir süredir centilmence mücadele ederek, hak etmiş bir şekilde kupayı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yaz kursları süresince camilerimize, Kur'an Kurslarımıza gelerek ahlaklı bir birey, ilim irfan ehli bir nesil olma yolunda göstermiş olduğunuz çabalarınızdan dolayı her birinizi canı gönülden kutluyor nice programlarda nice güzel faaliyetlerde cami merkezli ibadet anlayışımızın, ahlak anlayışımızın yeşertilmesinde nice günlerde buluşmak dileğiyle her birinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

Küçükler kategorisinde zafer elde eden Güzelhisar Camii futbolcuları, kupa töreninde Akyurt Kaymakamı Metin Selçuk tarafından ödüllendirildi. Yıldızlar kategorisinde birinci olan Bilal'i Habeşi Camii takımı oyuncuları ise kupalarını Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın elinden aldı. Gençler kategorisinde üstünlük sağlayan OTONOMİ Cami takımı futbolcuları da kupalarını OTONOMİ Başkanı Mahmut Ulucan'dan teslim aldı. Fair play anlayışını en iyi şekilde yansıtan ekip ödülü ise Saracalar Hisar Camii takımının oldu. Bu ödülü Akyurt Belediyespor Başkanı Nadi Tiryaki takdim etti.

20ac26c2-7978-4c22-8302-c3732e08035d.jpeg

Turnuva boyunca büyük özveriyle teknik direktörlük yapan din görevlileri de plaketlerini, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve Akyurt Kaymakamı Metin Selçuk'un ellerinden aldılar.

Etkinliğe katılan tüm sporculara Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık tarafından birer futbol topu hediye edildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.