Etimesgut en çok taşınılan 2. ilçe oldu!

Türkiye ve Ankara'nın en çok tercih edilen ilçe ve mahalleleri belirlendi. Reıdın ve Enakliyat'ın oluşturduğu raporda en çok tercih edilen ilçeler Çankaya ve Etimesgut olarak belirlendi.

Etimesgut en çok taşınılan 2. ilçe oldu!
Yayınlanma:

Türkiye ve Ankara'nın en çok tercih edilen mahalleleri Reıdın ve Enakliyat tarafından hazırlanan 2023 3.Çeyrek Dönemi Taşınma Hareketliliği raporunda belli oldu. Rapora göre Etimesgut’un Eryaman, Göksu ve Şehit Osman Avcı Mahallesi vatandaşların en çok tercih ettiği mahalleler arasında yer aldı.

ETİMESGUT ANKARA'NIN TERCİH EDİLEN 2. İLÇESİ

İlçeler bazında bakıldığında ise 13,25 oranla Etimesgut Türkiye ve Ankara'da taşınma oranlarının en yüksek olduğu 2. ilçe oldu. Etimesgut'ta toplamda 38 mahalle bulunuyor. Bu mahallelerde, toplamda 684.891 kişi ikamet ediyor ve Göksu Mahallesi’nde 32 bin 246 Eryaman Mahallesi’nde 30 bin 275, Şehit Osman Avcı Mahallesi’nde 23 bin 817 kişi yaşıyor. En büyük mahalle olan Süvari’de ise 35 bin 274 kişi yaşıyor.

BAŞKAN DEMİREL: ''ETİMESGUT'UN YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK''

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçenin yaşam merkezleri, parkları ve yeşil alanlarıyla yaşam kalitesinin yüksek olduğunu ve bu nedenle tercih edildiğini belirtti. Demirel, ilçenin yaşam merkezi, spor tesisi ve yeşil alan zengini bir ilçe olarak bilindiğini ve yaşam standartlarının her geçen gün arttığını ifade etti.

RAPORUN KAPSAMLI SONUÇLARI

Ankara’da taşınmalar, REIDIN ve Enakliyat Taşınma Endeksi araştırmasına göre 2023 3. çeyrek döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 28,83 oranında, geçen yılın aynı çeyrek dönemine göre ise yüzde 11,71 oranında artış gösterdi. Son 2 yılda da endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem de 126,0 değeriyle 2023 3.çeyrek olarak belirlendi.

Raporun sonuçlarına göre, Ankara’nın Çankaya ilçesi en çok taşınan ilçe olarak yüzde 24,24 ile öne çıkıyor. En hareketli ilçeler kategorisinde ise Çankaya’nın ardından yüzde 14,75 ile Etimesgut ve Yenimahalle, yüzde 11,50 ile Mamak, yüzde 10,00 ile Keçiören geliyor. En çok tercih edilen ilçe kategorisinde ise Çankaya’yı yüzde 13,25 ile Etimesgut, yüzde 12,63 ile Yenimahalle, yüzde 12,42 ile Mamak ve yüzde 11,18 ile Keçiören takip ediyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.