Feyzi Gündoğdu sosyal medyadaki haksız rekabetten yakındı

Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Feyzi Gündoğdu, sosyal medya yüzünden fotoğrafçı esnafının hak kayıplarına uğradığını belirterek, “Gerçek dışı aldatıcı açıklamalar ve yanıltıcı reklamlarla haksız rekabete yol açan mecralara dönüşen sosyal medya, kapımızın önündeki dükkan olmuştur.” dedi.

Feyzi Gündoğdu sosyal medyadaki haksız rekabetten yakındı
Yayınlanma:

Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Feyzi Gündoğdu, İnstagram’a erişim engelinin getirilmesi ve kaldırılmasının gündem olduğu son gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı.

Başkan Gündoğdu, yaptığı açıklamada sosyal medya kullanımından doğan sorunlara dikkati çekti. Sosyal medya mecraları kullanılarak yapılan haksız rekabet konusunun büyük bir sorun olarak tartışılması ve bu duruma çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, "Sosyal medya üzerinden dürüstlük kuralına aykırı reklam ve satış yöntemleri ile ticaret yapanlar yüzünden, esnafın mağdur olduğunu." söyledi.

"SOSYAL MEDYADA AMACININ DIŞINDA HAREKETLE PAYLAŞIM YAPILIYOR"

Oda Başkanı Gündoğdu, açıklamasında şu konulara değindi: "Sosyal medya paylaşım sitelerinin engelsiz, kuralsız kullanılması beraberinde haksız rekabeti de getirmektedir. Instagram, Facebook, Twitter (X), YouTube gibi siteler, teknolojinin ve internetin gelişmesiyle birlikte sosyal paylaşım amaçlı olarak ortaya çıkmış olsalar da bugün buralar, amacının dışından hareketle yapılan paylaşımlar ile haksız rekabete yol açan ticaret platformları haline gelmiştir. Instagram ve benzeri sosyal medya platformları bir taraftan insanlar arası iletişim aracı olarak kullanılsa da, diğer taraftan mal ve hizmetlerin tanıtım ve reklam aracı olarak boyut atlamış, gerçek dışı aldatıcı açıklamalar ve yanıltıcı reklamlarla ve yükümlülükler yerine getirilmeden yapılan pazarlama teknikleri ile haksız rekabete yol açan mecralara dönüşmüştür.”

fgundogdu2.jpg

"SOSYAL MEDYA, KAPIMIZIN ÖNÜNDEKİ DÜKKÂN OLDU"

Sosyal medyayı "Kapımızın önündeki dükkân" sözleriyle özetleyen Feyzi Gündoğdu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu tür mecralardan internet ortamında tüketiciye gösterişli reklamlarla rahatlıkla ulaşan kayıt dışı, elinde sadece bir fotoğraf makinasıyla iş yeri bile olmadan ve hiçbir yasal yükümlülüğü yerine getirmeyen fotoğrafçılar, rekabetin düzenini bozup, haksız rekabet oluşturuyor. Bundan odamıza kayıtlı tüm yükümlülüklerini yerine getiren fotoğrafçı esnafımız büyük zarar görüyor. Müşteri de bir verim alamıyor. Vergi kaybına da yol açan kayıtdışı fotoğrafçıların, dolaylı yoldan topluma da büyük zararı oluyor. Kapımızın önünde dükkan özelliği taşıyan bu tür sosyal medya mecraları denetlenebilir, uyulması gereken kurallar çerçevesinde organize bir şekilde kontrol edilebilir hale getirilmeli, dürüst fotoğrafçı esnafımızın hak kayıplarına, maddi manevi hak zararlarına uğraması engellenmelidir.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.