Hilal Ayık'ın vaatleri neydi? İlk 100 günde ne yaptı?

Yerel seçimlerin ardından Akyurt'ta yeniden başkanlık koltuğuna oturan Hilal Ayık'ın yeni görev süresinin üzerinden 120 gün geçti. Ayık'ın bu süre içerisinde hangi projeleri gerçekleştirdiği ise merak ediliyor.

Hilal Ayık'ın vaatleri neydi? İlk 100 günde ne yaptı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Akyurt'ta yeniden belediye başkanı olarak seçilen Hilal Ayık, seçim döneminde gerçekleştirmek üzere pek çok projenin sözünü verdi. Seçimin üzerinden geçen 120 günde Ayık'ın hangi projeleri hayata geçirdiği merak konusu oldu.

HİLAL AYIK'IN VAATLERİ NEYDİ?

Ankara'da tek kadın belediye başkanı olarak öne çıkan Hilal Ayık, halkla iç içe olan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyor. Yeni dönemde de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geleceğini belirten Ayık, pazar yerlerini, inşaatları ve şantiyeleri gezmeye devam edeceğini ifade etti.

hilalayik5.jpg

Yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projeler arasında pazar yeri düzenlemeleri, Ganin Ağıl Göleti Projesi, TOKİ iş birliğiyle yürütülecek konut projesi, Mahalle Kültür Evleri, spor kompleksleri, gençlere yönelik ALFA Genç Kart Projesi, Bilim Akyurt ve Köy Dönüşüm projeleri bulunuyor.

İLK 100 GÜNDE NELER YAPTI?

Hilal Ayık Akyurt'ta yeniden belediye başkanı olarak seçildikten sonra esnaf ve vatandaşların hayırlı olsun ziyaretlerini kabul etmeye başladı. Akyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler, hem Hilal Ayık'ın hem de Akyurt Belediyesinin sosyal medya hesaplarından vatandaşlara duyuruluyor.

ayik.jpg

Seçimden sonraki ilk faaliyetleri arasında fidan dikme etkinliği yer aldı. İlçeyi yeşillendirmek için harekete geçen Hilal Ayık, ''Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımıza 5 bin adet çam fidanı dağıttık. Akyurt’umuzu yeşillendirmeye devam ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Seçim vaatleri arasında vatandaşlarla iç içe olacağının sözünü veren Ayık, bu sözünü yerine getirerek çarşı, pazar gezmeye devam etti.

ayik2.jpg

Öğrencilere ve gençlere yönelik gezi programlar düzenlenen Akyurt'ta, Çanakkale'ye gezi düzenlendi. Çiftçilere yönelik desteği de sürdüren Hilal Ayık, ''2019 yılında 33 çiftçi ile başladığımız arılı kovan desteğimizi bu yıl 110 çiftçimize ulaştırdık. 220 kovan, arı malzemeleri ve lavanta fidelerimiz çiftçilerimize hayırlı olsun.'' dedi.

Akyurt'ta vatandaşlara fide dağıtımı da gerçekleşti. Ayık sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, ''Domates ve biber fidelerimizi vatandaşlarımızla buluşturduk. 1800 vatandaşımıza 800.000 fide dağıtarak destek olduk. Bereketli olsun.'' ifadelerini kullandı.

Hilal Ayık, ilçede yeni doğan bebekleri de ziyaret ederek, anne babalarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Akyurt Belediyesinin resmi internet sitesinde de tamamlanan ve devam eden projeler gösteriliyor. Devam eden projeler arasında TOKİ Yolu Parkı bulunuyor. Tamamlanan projeler arasında ise şunlar yer alıyor:

akyurt.jpg​​​​​​​

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.