İş kazası yaşandı, sigorta girişi yapılana kadar bekletildi!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir tatlı imalathanesinde meydana gelen iş kazasında yaralı şahsın sigortasız olduğu ve sigorta girişi yapılana kadar bekletildiği iddia edildi.

İş kazası yaşandı, sigorta girişi yapılana kadar bekletildi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İmalathanede tatlı ustası olarak çalışan 38 yaşındaki İsmail Can Seçkin, 19 Ağustos'ta 4 metre yüksekliğindeki bir merdivenden düşerek ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Seçkin, hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Seçkin'in ailesi ise kazanın ardından ortaya çıkan sigorta skandalını gündeme taşıdı.

“KARDEŞİM SİGORTASIZ ÇALIŞIYORDU”

İsmail Can Seçkin’in ağabeyi Halil İbrahim Seçkin, kardeşinin yaklaşık 4 aydır sigortasız çalıştığını ve kazanın ardından sigorta girişinin yapıldığını iddia etti. Halil İbrahim Seçkin, “Hastaneye gittiğimde kardeşim çok kötü durumdaydı. Kafası şişmiş, vücudu kan içerisindeydi. Doktorlar, kafasında cam kırığı gibi çatlaklar olduğunu söyledi ve durumu çok ağırdı.” diye konuştu.

"SİGORTA GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAZADAN SONRA YAPILDI"

Halil İbrahim Seçkin, kardeşinin iş yerinde 8 yıldır çalıştığını belirterek, “Kardeşimin sigorta giriş çıkışları sürekli yapılıyormuş. En son 4 ay önce sigorta çıkışı yapılmış ve kaza olduktan sonra tekrar giriş yapılmış. Oysa kardeşim bu iş yerinde sürekli çalışıyordu.” ifadelerini kullandı. Aile, Seçkin’in yüzde 95 oranında felç riski taşıdığını dile getirirken, sigortasız çalışma ve iş güvenliği önlemlerinin yetersizliği konusunu gündeme getirdi.

“HERKES BİZİ GÖRÜNCE ARKASINI DÖNÜYOR”

Seçkin’in annesi Emine Alaca da olayla ilgili iş yerinden bilgi almak istediklerinde karşılaştıkları tavrı eleştirdi. Alaca, “İmalathaneye gittiğimizde kimse bizimle konuşmak istemedi. İş arkadaşlarından biri, olay anında içeride 7-8 kişi olduğunu ve ambulans geldiğinde müdahale ettiklerini söyledi.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.