Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) hazırladığı 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'na göre, Türkiye'nin en başarılı üniversiteleri arasında gösterildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldı
Yayınlanma:

Üniversite, mezunlarının iş bulma süresi açısından da en iyi 20 üniversite arasına girmeyi başardı. Bilimsel, akademik, kültürel ve sosyal alanlardaki başarılarıyla dikkat çeken Ahi Evran Üniversitesi, bu başarıyı Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan 2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında (TÜMA) da sürdürdü.

YÖK'ün hazırladığı rapor, üniversitelerin Türkiye yükseköğretimine ve topluma sağladığı katkıları değerlendirirken, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, mezunlarının iş bulma süresi açısından Türkiye genelinde en kısa sürede iş bulanlar arasında yer aldı. Ayrıca, yoksullukla mücadele endeksinde de en başarılı üniversiteler arasında ilk 20'de yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, YÖK ve TÜMA raporlarındaki bu başarıların, üniversitenin önemli bir ilerleme kaydettiğini gösterdiğini belirterek, "Öğrencilerimizin memnuniyeti bizim için çok önemli. Ekibim ve üniversite personelimiz, öğrencilerimizin en iyi eğitimi almaları için yoğun bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.