Keçiören Belediye Başkanı Özarslan: Ata sporlarımızı yaşatmak için buradayız

Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Taha Akgül Karakucak Güreşleri, coşkulu bir açılışla başladı. Açılışta konuşan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, "Taha Akgül, ülkemizin adını dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış, bir milli kahramanımızdır. Onun azmi, disiplini ve vatan sevgisi, gençlerimize ilham vermekte ve geleceğin pehlivanlarını yetiştirmemize vesile olmaktadır." dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan: Ata sporlarımızı yaşatmak için buradayız
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, etkinliğin açılış konuşmasında güreşin Türk milletinin köklü değerlerini yansıtan önemli bir spor olduğunu vurguladı.

whatsapp-image-2024-08-24-at-13-10.gif

"GÜREŞ, BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHU TAŞIYOR"

Türk milletinin mazlumu koruyan, zalime karşı direnen bir millet olduğunu belirten Özarslan, "Ata sporumuz güreş, bizlere sadece bir spor dalı olmanın ötesinde; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun ne denli güçlü olduğunu öğretmiştir. Bugün burada, bu er meydanında, ecdadımızın mirasını yaşatmak için toplandık." dedi.

Keçiören Belediyesi olarak, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Keçiören Belediyesi Bağlum Spor ile birlikte organize ettikleri Taha Akgül Karakucak Güreşleri’ne ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyduklarını dile getiren Özarslan, "Taha Akgül, ülkemizin adını dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış, bir milli kahramanımızdır. Onun azmi, disiplini ve vatan sevgisi, gençlerimize ilham vermekte ve geleceğin pehlivanlarını yetiştirmemize vesile olmaktadır." ifadelerini kullandı.

taha-akgul-001.gif

"ATA SPORLARIMIZI YAŞATMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ"

Dr. Mesut Özarslan, geçmişin efsane pehlivanlarını da saygıyla anarak, "Gaddar Kel Aliço, Koca Yusuf, Adalı Halil, Filiz Nurullah, Kurtdereli Mehmet, Hergeleci İbrahim, Ordulu Mustafa Bük, Aydın Demir, Ahmet Taşçı ve Recep Kara gibi isimler Türk güreşinin temel taşlarıdır. Onları saygı ile anıyor, gelecek nesillere ilham kaynağı olarak görüyoruz." dedi.

Başkan Özarslan, Ankara’da böylesine önemli bir etkinliği düzenlemenin büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, gençlerin sporla büyümesini ve milli değerlere sahip çıkarak gelişmesini arzuladıklarını belirtti. "Bugün burada mücadele edecek tüm pehlivanlarımız, bu ruhu yaşatmanın ne denli önemli olduğunun bilincinde olarak er meydanına çıkacaklar" diyerek, güreşin sadece fiziksel bir mücadele olmadığını, aynı zamanda bir ahlak ve karakter meselesi olduğunu hatırlattı.

Özarslan, güreşin Türk milletinin asaletini ve mücadeleci ruhunu temsil ettiğini belirterek, "Ata sporumuz güreş, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun ne denli güçlü olduğunu öğretmiştir. Ecdadımızın mirasını yaşatmak için buradayız." dedi.

Başkan Özarslan, Taha Akgül'ün Türk güreşine büyük katkılar sağladığını ve onun başarılarının gençlere ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, geçmişin efsane pehlivanlarını saygıyla andı.

Özarslan, sözlerini “Ne Mutlu Türküm Diyene!” diyerek sonlandırdı ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Tüm pehlivanlara centilmence bir mücadele dileyen Özarslan, seyircilere de keyifli bir gün geçirmelerini temenni etti.

yavas.gif

MANSUR YAVAŞ: "ATA SPORUMUZ GÜREŞİ DESTEKLEYEREK YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRECEĞİZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, güreşin Türk milletinin ata sporu olduğunu vurguladı ve bu spora verilen desteğin artırılması gerektiğini belirtti.

Güreşin, Türklerin köklü geçmişinden gelen ve geniş bir coğrafyada binlerce yıldır devam eden bir spor olduğunu belirten Yavaş, "Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar uzanan coğrafyada güreşin çeşitli şekilleri binlerce yıldır devam ediyor. Bu bizim ata sporumuz ve dünyada adını en çok duyurabileceğimiz, şampiyonlar çıkarabileceğimiz spor dalıdır." dedi.

Türk güreşinin genlerimizde olduğunun altını çizen Yavaş, "Güreşin her türlüsü bizim kültürümüzde var. Keçiören Belediyesi’nin öncülüğünde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle, bu ata sporumuzu destekleyerek yeni Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller ve Rızalar yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Yavaş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen bin 500’ün üzerinde sporcunun katıldığı bu organizasyonun, ilerleyen yıllarda geleneksel hale gelerek daha da büyüyeceğine inandığını belirtti. "Türk bayrağının göndere çekildiği ve İstiklal Marşı’nın göz yaşları içinde söylendiği anları görmek istiyoruz. Bunun en güzel yolu, güreşi desteklemekten geçiyor." diyen Yavaş, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmasını, güreşçilere başarılar dileyerek tamamlayan Yavaş, "Türkiye'nin ve Türk milletinin adının dünya sahnesinde anılmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

umit-erkol.gif

CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol da bir konuşma yaptı. Erkol, güreşin Türkiye'de birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Dr. Ümit Erkol, güreşin Türkiye için milli bir spor olduğunu ifade eden Erkol, “Güreş, ülkede birliğin ve beraberliğin oluşmasında çok önemli katkısı bulunan bir alan. Keçiören'de düzenlenen Karakucak Güreşleri'nin, geleneksel hale gelerek genç sporcuların yetişmesine ve Taha Akgül gibi büyük başarılarla ülkemizi temsil etmelerine vesile olmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Erkol, etkinliğin ilerleyen yıllarda daha da büyüyüp gelişeceğine inandığını belirterek, "Bu güzel etkinliğin çok verimli sonuçlar doğuracağına inanıyorum. İkinci senesinde çok daha büyük ve görkemli olacak. Bu emeğinden dolayı Mansur Başkan'ıma ve Mesut Başkan'ıma çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmasını ülkenin huzur ve mutluluğunun artması dileğiyle sonlandıran Erkol, "Özlediğimiz demokrasiye Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında kavuşmayı temenni ediyorum. Tüm güreşçilere başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.