POBİAD Başkanı Özcan Temurer, derneğin 30. yılında güç birliğine vurgu yaptı

Polatlılı Bürokrat ve İş Adamları Derneği Başkanı Özcan Temurer, derneklerinin 30. yılı etkinliğinde anadolugazete.com.tr'ye konuştu. Temurer, 30. yılda güç birliğine vurgu yaptı.

POBİAD Başkanı Özcan Temurer, derneğin 30. yılında güç birliğine vurgu yaptı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Özcan Temurer, Gordion'un UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için verdikleri mücadeleden bahsederek, bu konuda öncü derneklerden biri olduklarını vurguladı. Temurer, “Gordion, hem Polatlı hem de Ankara için çok önemli bir kültürel miras. Dernek olarak uzun süredir bu tarihi değerin UNESCO Kültür Mirası listesine alınması için çalışıyoruz. Bu doğrultuda birçok proje gerçekleştirdik. Gordion’un tanıtımını Ankara’da yapmamız da önemli bir adım oldu. Çünkü biz, Ankara'da yerleşik bir dernek olarak hem bölgenin kültürel zenginliklerini hem de Polatlı’nın tarihini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Bizi farklı kılan da Polatlı’nın içinde değil, Ankara’da olmamız” dedi.

Temurer, bugün düzenlenecek olan etkinlikte geniş bir katılım beklediklerini belirterek, "Bu akşam, bürokratlar, belediye başkanları, milletvekilleri, farklı spor kulüplerinden temsilciler, çeşitli kitlelerden misafirler, federasyon başkanlarını bekliyoruz. Bu kutlama sadece derneğimizin 30 yıllık geçmişini değil, aynı zamanda Polatlı ve Ankara'nın geleceğine yapacağımız katkıları da kapsıyor." diye konuştu.

Derneğin ekonomik alandaki etkilerine de değinen Temurer, Polatlı ve Ankara arasındaki sinerjinin daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Polatlı ve Ankara arasında hem nüfus hem de ekonomik anlamda büyük bir potansiyel var. Polatlı’da 150 bin kişi yaşıyor, Ankara’da ise Polatlılı yaklaşık 150 bin kişi var. Bu iki büyük gücü bir araya getirdiğimizde ortaya çıkacak sinerji çok büyük. Ancak bu yakınlık bazen bir kopukluğa da neden olabiliyor. İşte biz bu kopukluğu gidermeye çalışıyoruz. Polatlı ve Ankara arasındaki bağları güçlendirerek daha büyük bir işbirliği kurmak istiyoruz. Zincirlerimizi birbirine takalım, birlikte daha güçlü olalım ve bizi sevenlerin desteğiyle tüm bu işleri başarıyla hayata geçirelim” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.