Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Özal Bulvarı’ndan Pursaklar’a giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik problemini çözmek için başlattığı Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi” projesinin yüzde 98’i tamamlandı.

Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi açılıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Özal Bulvarı’ndan Pursaklar’a giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik sıkıntılarını çözmek amacıyla başlattığı “Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi” projesinde sona yaklaşıyor. Proje, yüzde 98 oranında tamamlanmış durumda. 25 Ağustos akşamı itibarıyla Esenboğa Havalimanı ile Şehir Merkezi arasındaki güzergah trafiğe açılacak. Diğer tüm bağlantı yollarının ise 30 Ağustos’ta tamamlanarak kullanıma sunulması planlanıyor.

dji-0054.jpg

YOL GENİŞLETİLDİ

Başkentteki kronik trafik sorunlarını çözmek amacıyla önemli projelere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bu projeyle Protokol Yolu üzerinde, Özal Bulvarı’ndan Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yetersiz kalan U Dönüş Alt Geçidi’nin yerini alacak yeni geçit, 700 metre uzunluğunda ve 6 şeritli olacak. Ayrıca, alt geçidin üzerine inşa edilen kavşak sayesinde Beylerbeyi-Emek Caddesi kesişimindeki kavşakla bağlantı kurulacak, böylece Pursaklar’a gelen ve ilçeden ayrılan araçların Protokol Yolu üzerinden her yöne rahatça ulaşabilmesi sağlanacak.

dji-0045.jpg

PROJE BİTMEK ÜZERE

Projenin mevcut durumu hakkında bilgiler veren Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Yapım Kontrolörü Ufuk Yıldız, “Şu anda köprümüzün imalatının yüzde 98’i tamamlanmış durumda. Projemiz kapsamında alt geçitte ve yan yollarda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Pursaklar ilçesiyle Karacaören Mahallesi’ni birbirine bağlamış olacağız. Aynı zamanda Pursaklar ilçesine ikinci bir alternatif kavşak oluşturduğumuz için ilçenin trafik yoğunluğunu azaltarak, trafik düzen ve güvenliğini de temin etmiş olacağız" dedi.

dji-0035-1.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.