Ressam Halil Basri: "Sanatla her yaşta buluşmak mümkün"

Ressam Halil Basri, sanat yolculuğuna 1984 yılında amatör olarak başladığını ve yıllar içinde Ankara'nın Çubuk ilçesinde profesyonel bir kariyer oluşturduğunu ifade etti.

Ressam Halil Basri: "Sanatla her yaşta buluşmak mümkün"
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kültür Bakanlığı ve üniversitelerde çeşitli sergiler açtığını belirten Basri, özellikle köy yaşamını resmetmesi nedeniyle "köylü ressam" lakabıyla anıldığını söyledi.

www-anadolugazete-com-tr-20240915-225751-0000.jpg

Basri, uzun yıllardır Çubuk’ta sanat faaliyetleri yürüttüğünü ve halk eğitim merkezlerinde resim ve maket kursları verdiğini dile getirdi. Abidin Yılmaz Çubuk Huzurevi'nde de kurslar düzenlediğini belirten Basri, burada yaşlılarla yaptığı çalışmaların kendisini derinden etkilediğini vurguladı. Yaşlıların maket yaparken sergiledikleri yaratıcılık ve mutluluğun, sanatın her yaşta değerli bir uğraş olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

www-anadolugazete-com-tr-20240915-225838-0000.jpg

Son bir buçuk yıldır Çubuk Belediyesi’nin restore ettiği Musa Ünsal Konağı'nda sanat atölyesi açtığını aktaran Basri, atölyeye 160 öğrencinin katıldığını belirtti. Öğrenciler arasında 7-12 yaş grubu çocuklardan liselilere, öğretmenlerden kamu çalışanlarına kadar geniş bir katılım olduğunu kaydeden Basri, "Hiçbir şey yapamam diyen bile burada çok güzel eserler çıkarıyor" dedi.

www-anadolugazete-com-tr-20240915-225729-0000.jpg

Basri, geçtiğimiz yıl belediyenin fuaye alanında açtığı serginin üç ay boyunca büyük ilgi gördüğünü, ayrıca doğada da sanatsal çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yeni bir sergi hazırlığı içinde olduklarını belirten ressam, serginin geçen yıla göre daha büyük olacağını ifade etti.

www-anadolugazete-com-tr-20240915-225813-0000.jpg

Sanatın her yaşta yapılabileceğini vurgulayan Basri, "72 yaşında bir kursiyerimiz vardı ve yaptığı eserler gerçekten mükemmeldi. Sanatta yaş sınırı yok, kalem tutabilen herkes sanatla uğraşabilir" diyerek sanatın yaşa bağlı olmadığını belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.