Suna Kan'ın ismi Çankaya'da yaşatılacak

Çankaya Belediyesi, Türk Keman Virtüözü Suna Kan'ın ismini anlamlı bir alana vermeye hazırlanıyor.

Suna Kan'ın ismi Çankaya'da yaşatılacak
Yayınlanma:

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye sınırları içindeki park ve alanlara, hayatları ve başarılarıyla ilham veren insanların isimlerini vererek onların anısını ölümsüzleştirmeye devam ediyor. Bu çerçevede, yakın zamanda hayatını kaybeden Türk Keman virtüözü ve "Harika Çocuk" olarak da bilinen Suna Kan'ın adı, Çankaya ilçesinde yaşatılacak.

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Çankaya, sanatçılardan bilim insanlarına, siyasetçilerden gazetecilere kadar birçok alanda başarılı olmuş ve hayatlarıyla örnek teşkil eden insanların adlarını, ilçe sınırları içindeki parklarda ve alanlarda yaşatma geleneğini sürdürüyor. Bu bağlamda, müzik dünyamızın önemli isimlerinden biri olan Suna Kan'ın adı da Çankaya ilçesinde bir alana verilerek yaşatılacak. Çankaya Belediye Meclisi'nin olağan toplantısı, Başkan Alper Taşdelen'in yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, İsimlendirme Komisyonu'nun hazırladığı rapor oylanarak kabul edildi ve Suna Kan'ın adının Çankaya'ya uygun bir alanda yaşatılması kararı alındı.

ff514f8e-1d77-45f3-8497-c1a637a859d1-001.jpeg

SUNA KAN KİMDİR?

1936 yılında Adana'da dünyaya gelen Suna Kan, müziğe olan ilgisiyle beş yaşında babasından keman çalmayı öğrenmeye başladı. Keman dersleri için Hulusi Karsel'den eğitim aldıktan sonra Ankara Devlet Konservatuarı'na kabul edildi. İlk resitalini 18 Nisan 1946'da Ankara Devlet Konservatuarı'nın konser salonunda gerçekleştiren Suna Kan, bu resitalde Mozart'ın 5. Keman Konçertosu'nu seslendirmesi nedeniyle "Harika Çocuk" olarak adlandırıldı. Kan, devlet bursu kazanarak Roma'ya gidip Paris Konservatuarı'nda eğitim aldı ve buradan birincilikle mezun oldu. Yurt dışında bir dizi prestijli ödül kazandıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda solist sanatçı olarak görevlendirildi. Aynı zamanda Ankara Oda Orkestrası'nın kuruluşunda yer aldı, başkemancı ve solist olarak sahne aldı. Türkiye'de de büyük başarı elde eden Kan, birçok ödülün de sahibi oldu. Ne yazık ki, Suna Kan, 11 Haziran 2023 tarihinde Ankara'da 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.