Kerem Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız, Avrupa'da parlıyor: 2 yıldızdan 5 gol

Portekiz Premier Ligi ve İtalya Serie A’da Türk yıldızlar Kerem Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız sergiledikleri performansla futbol dünyasının gündeminde.

Kerem Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız, Avrupa'da parlıyor: 2 yıldızdan 5 gol
Yayınlanma:

Benfica’ya transfer olduğu sezondan beri etkileyici bir form yakalayan Kerem Aktürkoğlu, Rio Ave karşısında ilk yarıda yaptığı hat-trick ile maçın yıldızı oldu. Karşılaşmanın 12. dakikasında Aursnes’in sağ kanattan dönen ortasında topu ağlara gönderen Kerem, 16. dakikada Angel Di Maria’nın ortasına kaleye sırtı dönük kafa vuruşu yaparak farkı ikiye çıkardı. İlk yarının son dakikalarında, 45+2. dakikada Di Maria’nın çevirdiği topu bir kez daha filelerle buluşturarak Benfica’nın 3-0 öne geçmesini sağladı. Maç sonunda Benfica, Rio Ave’yi 5-0 mağlup ederken, Kerem de bu sezon çıktığı 7. maçta 10. gol katkısını yaparak toplamda 8 gol ve 2 asiste ulaştı.

Öte yandan İtalya Serie A’da Juventus forması giyen genç milli oyuncu Kenan Yıldız, Inter karşısında attığı iki golle tarihe geçti. Guiseppe Meazza Stadyumu’ndaki zorlu mücadelede, yedek kulübesinden gelerek 61. dakikada oyuna dahil olan Kenan, 71. ve 82. dakikalarda attığı gollerle takımına beraberliği getirdi ve karşılaşma 4-4 eşitlikle sona erdi. Kenan Yıldız, 19 yaş 176 gün ile Juventus ve Inter arasında oynanan bir maçta iki gol atan en genç oyuncu olarak Serie A tarihine geçti.

Kerem Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız, Avrupa’da gösterdikleri performansla Türk futbolunun gururu olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.